Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

24.4.2011 Pääsiäisen hyppytreenit

Hyppytekniikkatreeneissä päätin kokeilla tällä kerralla vähän jotain muuta.

1. harjoitus: Perussarja, viisi hyppyestettä, välit 6 jalkaa, korkeus 20cm.

2. harjoitus: Viisi estettä (hyppy, rengas, hyppy, muuri, hyppy), välit 12-13-12-13 jalkaa, hyppyjen korkeus 50cm.

3. harjoitus: Perussarja, viisi hyppyestettä, välit 7 jalkaa, korkeus 30cm.

Jokainen harjoitus tehtiin (tai oli tarkoitus) kaksi kertaa yhteen pötköön (eli kuusi toistoa). Sitten tauko ja sama uudestaan.

Perussarjat menivät ihan hyvin, mutta keskimmäisessä treenissä muuri aiheutti ongelmia. Ekalla kerralla kiersi kaksi kertaa muurin. Otettiin sitten muuria ihan vain yksitellen pari toistoa. Toisella kerralla kiersi edelleen pari kertaa muurin, joten otettiin yksittäin muuri-hyppy. Kokeiltiin vielä kerran koko sarjaa, mutta tulos oli sama (ensin lähti kiertämään koko sarjaa, sitten väisti muurin), joten otettiin vielä kerran muuri-hyppy-yhdistelmä. Muurilta alastulotömähdys oli aika valtava eli hyppytekniikassa on selvä puute, mikä varmasti selittää sen, miksi koira ei olisi halunnut ko. estettä suorittaa.

Ihan loppuun (kun oli aikaa) otin muutaman toiston puomilla. Ainoastaan yksi toisto onnistui kriteerin mukaisesti. Kerran lipsahti ohi pysähtymättä ja kaksi kertaa himmasi kontaktialueelle. Kaipa tämäkin taas kertoo jotakin siitä, ettei koira sittenkään ymmärrä, miten este pitäisi oikeasti suorittaa. Nämä himmailut ovat tulleet kuvioihin sen jälkeen, kun olen ottanut koiraan etäisyyttä (koira pysähtyy ja itse jatkan matkaa pysähtymättä). Pitää siis tutkailla.