Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

Kero

Faktat

Virallinen nimi: Omituinen Miilumaljakas
Synt. 3.12.2012
Isä: Kukkipuun Guorvil A
Emä: FI AVA BH TK1 Nutukas Ursula C
Sisarukset: u Omituinen Patinanastakka, n Omituinen Hallahiippo, n Omituinen Tunturirisakas
Kasvattaja: Susanna Kangasvuo, Järvenpää, ks. kennel Omituinen

  • Lonkkanivel C/C (8.7.2015)
  • Kyynärnivel 0/0 (8.7.2015)
  • Selän spondyloosi SP0 (puhdas) (8.7.2015)
  • Välimuotoinen lanne-ristinikama LTV0 (normaali) (8.7.2015)
  • Polvilumpiolux.med. 0/0 (8.7.2015, voimassa 8.7.2017)
  • Kivekset normaalit (8.7.2015) – kastroitu (2/2018)
  • Polveutumisen perusteella terve prcd-PRA:n suhteen
  • Polveutumisen perusteella terve Pompen taudin suhteen

Korkeus: 50cm (arvio)
Paino: 18,5kg

Harrastukset

Keron kanssa lähdettiin heti pentuna vahvistamaan sekä agilityssä että pelastuskoirailussa tarvittavia pohjataitoja. Niinpä Kero pääsi jo heti 8-viikkoisena Myryn ja Viiman seurana mukaan sekä agilityhalliin että pelastuskoiratreeneihin. Myöhemmin kuvioihin mukaan tuli nosework, josta onkin muovautunut Keron ykkösharrastus.

Agility SM 2019, Vantaa. Photo (c) Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi
Agility SM 2019, Vantaa. Photo (c) Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi

Agility: Kero on vauhdikas, innostuu helposti, tykkää juosta ja palkkautuu erittäin hyvin leikkimisestä. Agilityn osalta taitojen opettaminen pohjautui pitkälti Agility Right from the Start -kirjan oppeihin, edustamamme seuran Oiva Agilityn koulutusmateriaaleihin sekä Greg Derrettin ohjausjärjestelmään sekä ratatreenien osalta Seppo Savikon koulutusryhmän tarjontaan. Vuodesta 2016 alkaen aloimme syventää oppejamme Susan Garrettin handling360-järjestelmässä, ja vuonna 2017 lopulta korkkasimme ensimmäiset viralliset agilitykisamme. Kakkosiin nousimme kesäkuussa 2017 ja kolmosiin toukokuussa 2018.

Lisää agilitytreenauksestamme löytyy blogista:

Kero tekemässä noseworkia
Kero tekemässä noseworkia

Nose work: Pelastuskoirailun lopettamisen myötä tutustuin uuteen nenänkäyttölajiin, nose workkiin, vuoden 2016 loppupuolella. Homma vaikutti oikein mielenkiintoiselta ja vaivattomalta, ja kun Kerokin tykästyi hajun etsimiseen, niin otimme tämän lajin harrasteluvalikoimaamme. Nose workkiä harjoittelemme säännöllisen epäsäännöllisesti. Ensimmäisen luokan hajutesti (eukalyptus) suoritettiin maaliskuussa 2017 ja toisen luokan (laakerinlehti) joulukuussa 2018. Ensimmäisissä kokeissa käytiin huhtikuussa 2018. Kakkosluokkaan Kero nousi syyskuussa 2018 ja kolmosluokkaan syyskuussa 2019.

Pelastuskoirailu (Näin olin ajatellut vielä, kun pelastuskoiratoiminnassa olin aktiivisesti mukana; homman lopetin v. 2017 alkuvuodesta): ”Kero on mielenkiintoinen tapaus kouluttaa pelastuskoiraksi, sillä tie tullee olemaan pitkä, mutta varmasti kaikin puolin opettavainen. Luonteeltaan Kero on hieman pidättyväinen, mikä osaltaan tuo omanlaisia haasteita pelastuskoiraksi kouluttamiseksi, kun kokemusta itselläni on kahden erittäin avoimen ja ihmissosiaalisen koiran kouluttamisesta. Haasteista huolimatta koulutus on edistynyt kivasti. Ensimmäisen vuoden aikana hiottiin rullailmaisu kuosiin, käytiin raunioilla sekä metsässä treenailemassa. Tämän jälkeen urakkana on yleistää ja monipuolistaa treenausta sekä haun että jäljen osalta. Luotto on itselläni kuitenkin kova :) Hiljaa hyvää tulee, kun on vankat pohjat tehtyinä. Kero kuitenkin tykkää tästäkin lajista, ja itseluottamustakin tuntuu kertyvän koko ajan iän myötä lisää. Keron kanssa treenataan Uudenmaan Pelastuskoirissa. ” – Vuoden 2016 loppupuolella Kero suoritti ensimmäisen pelastuskoirakokeensa eli raunioiden soveltuvuuskokeen.

Lisää pelastuskoiratreenailustamme löytyy blogista:

Kero rullaa tuomassa
Kero rullaa tuomassa