Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

25.3.2011 Agia pitkästä aikaa

Lomailun vuoksi jäi pari agilityvuoroa käyttämättä, joten tänä perjantaina valitsin agilityn hälytreenien sijaan. Lomailu taisi näkyä treenin suunnittelussa ja toteutuksessa. Molemmille koirille olin suunnitellut kolme eri treenipätkää, mutta kummankin osalta yksi treeni oli vähän kehnosti suunniteltu tai ainakin toteutettu. Myrylle tämä osui ensimmäiseksi treeniksi (keppitreeni) ja Viimalle viimeiseksi treeniksi.

Myryn treenit:

Kepit:

 • Suunnitelma: häiriöiden lisääminen -> lelun heiluttelu vieressä, lelu maassa, sivuttaisetäisyyden kasvattaminen ja ohjaajan jääminen paikoilleen, lähestymiset eri kulmissa (klo 3, 5, 7, 9).
 • Toteutus: Lelun heiluttelu vieressä molemmin puolin -> ok, lelu maassa nostin samalla myös toista kriteeriä eli jäin itse paikoilleen -> tästä seurauksena koira jätti pujottelun kesken ja jäi seisomaan tokavikaan väliin, tässä meni hetken ennen kuin tajusin, että oma pysähtyminen täytyy harjoitella toisaalla. Kolmannella pätkällä jätin pari lelua keppirivistön viereen, ja mentiin molemmilta puolilta tämä. Vauhti oli hitaampi, mutta häiriöistä selvittiin. Palkkaus heitetyllä lelulla.
 • Kesto: 3 + 1 + 3 min.

Kontaktit:

 • Suunnitelma: 2on-2off pysähtyminen -> oman liikkeen jatkuminen -> vapautus eteen (kävely, hölkkä, juoksu).
 • Toteutus: Molemmin puolin 3x kävelyvauhdilla. Alkuun tuli heti virhe -> M ei pysähtynyt, muuten virheettä. Lisäksi tein 4x koko puomin pienellä hölkkävauhdilla (itse pysähtymättä) -> Myry  pysähtyi kaikilla kerroilla, mutta kerran lähti ilman vapautusta palkkauksen jälkeen. Jokaisella kerralla vapautus eteen hypylle.
 • Kesto: 4,5 min.

httpv://www.youtube.com/watch?v=UohXh1uCNTA

Clean Run -treeni:

 • Suunnitelma: Ns. intervallitreeni uusimmasta Clean Runista (3/2011, s. 79 1A) eli putken ja neljän hypyn muodostama 15 esteen rata, joka suoritetaan useampaan kertaan. Tarkoituksena tehdä 2x.
 • Toteutus: Alkuun lähti vähän nihkeästi liikenteeseen, mutta kun Myry huomasi, että tämähän jatkuu, niin koira tuntui innostuvan enemmän :) Tehtiin kaksi kertaa kokonaisuudessaan, pari kertaa aloitettiin uudestaan, kun mokasin jossain kohdassa ohjauksellisesti. Treenin alkuun oli hauska huomata, että Myry tykkää suorittaa kepit (tai ylipäänsä minkä tahansa esteen edessä). Koira oli paikkamakuussa sillä aikaa, kun virittelin kameraa ja päätin sitten vapauttaa koiran vauhdissa -> Myry nappasi edessä olevat kepit ja päätti suorittaa ne :)
 • Kesto: 3min


Clean Run 3/2011, s. 79.

Viiman treenit:

Ympyrätyöskentely:

 • Suunnitelma: Hieman verryttelynomaisesti ympyrätyöskentelyä molempiin suuntiin.
 • Toteutus: Tehtiin muutama kierros ympyrällä ravaamista, välillä matkan varrelle osui hyppyestekin. Ei olla aikoihin tehty ympyrätyöskentelyä, joten tuli ihan tarpeeseen. Lähinnä mentiin ravissa, mutta oli siinä joukossa muutama laukka-askelkin. Palkkaus namilla/lelulla.

Kaksi estettä 90-270 kulmassa:

 • Suunnitelma: Ensin 90 -> 180 asteeseen, sitten 180 -> 270 asteeseen. Näitä jokaisia 4 toistoa / suunta. Näiden lisäksi hyppyesteiden ollessa 180 asteessa välillä palkkaus suoraan eteenpäin ensimmäisen hypyn jälkeen.
 • Toteutus: Tehtiin molemmin puolin 90 -> 180 asteeseen neljä toistoa, vetolelupalkkaus toistojen välissä. Tämäm meni oikeastaan ihan kivasti, sillä Viimalla oli hyvin intoa ja se myös haki molemmat esteet ihan ok (180 asteessa vähän haparointi). Muita suunniteltuja treenejä ei tehty.
 • Kesto: 7,5 min (sis. taukoja, joiden aikan koira paikkamakuussa, kun siirsin estettä)

httpv://www.youtube.com/watch?v=MXGf3ekyXZQ

Yksi este lähetyskulmaa ja sivuttaisetäisyyttä vaihdellen:

 • Suunnitelma: Yksi este, koira eri kulmissa esteeseen nähden ja itse kasvatan sivuttaietäisyyttä. Toistoja tarkoitus 3x koiran molemmilta puolilta sekä myös toinen sarja.
 • Toteutus: Tämä lähti lapasesta jo melko heti, sillä haluttua toimintoa ei tullutkaan, esim. kun koira katsoi esteeseen ja vapautin, niin koira ei lähtenytkään eteenpäin vaan kääntyi minuun päin. Muutenkin tarjosi kovasti kontaktia minuun eikä esteeseen päin, ja lopulta tämäkin särkyi siihen, että istuminen rikkoontui ja Viima hakeutui ilman lupia esteelle jne. Loppuun saatiin kuitenkin jokunen onnistunut toisto, mutta jälkikäteen ajatellen tämän treenin olisi voinut jättää väliin tai suunnitella toisin.
 • Kesto: 3 + 5 + 2 min.