Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

22.4.2011 Vielä agia päivän päätteeksi

Pojat vaikuttivat jonkin verran väsyneiltä jo etukäteen, joten suunnittelin molemmille vähän kevyemmät treenit.

Myryn treenit:

Kontaktit

 • Suunnitelma: 2on-2off ja vapautus esteille suoraan/oikealle/vasemmalle (2x kutakin).
 • Toteutus: Tehtiin vain vapautuksia suoraan edessä olevalle hypylle (2x molemmilta puolilta ohjaten), kun puomi oli aseteltu siten, että oli vähän niukasti toiseen suuntaan tilaa. Paikan päällä näytti, että kaikki meni nappiin, mutta video paljasti muuta. Ainoastaan tasan yksi suoritus täytti kriteerin! Ensimmäisellä toistolla Myry pysähtyi liian aikaisin ja meni tovi ennen kuin meni 2on-2off -> vapautus. Toisella toistolla lipsahti just ja just ohi ennen kuin vapautin. Kolmas suoritus meni oikein. Neljännellä toistolla pysähtyi 1on-3off-asentoon, mistä vapautin. Voihan kökkö siis :D Toistojen välissä PB&J-leikkimistä aika vauhdikkaastikin.
 • Kesto: 3,5 min.

Takaakierrot

 • Suunnitelma: Koiran hakeutuminen itsenäisesti takaakiertoon, ensin yksi hyppy lentävällä, sitten mukaan toinen hyppy (suoraan ja sitten takaakierto).
 • Toteutus: Pantakuljetuksesta Myry ei irronnut esteen taakse vaan otti sen edestä. Näitä tuli alkuun aika monta toistoa ennen kuin ymmärsin helpottaa ja ottaa irtoamista esteelle helpommasta kulmasta ja siitä vaikeuttaa sitten  niin, että lopulta koira joutuisi kiertämään esteen taakse. Tehtiin useampia toistoja lentävällä lelupalkalla ja loppua kohti Myry irtosi ihan hyvin takaakiertoon molemmilta puolilta.
 • Kesto: 1 + 4min.

Viiman treeni:

Takaaleikkaus

 • Suunnitelma: Kolme hyppyä (kaksi suoraan, kolmas 90-asteen kulmassa edelliseen) takaaleikaten. Molemmat suunnat 2x, lentävä palkka ja itsellä muistettavana diagonaali.
 • Toteutus: Aloitettiin heti kolmesta hypystä, mutta Viima teki siinä virheitä vikalla esteellä (kiersi), joten helpotin hieman tehtiin kahdella esteellä takaaleikkausta 2x, sitten kolmella esteellä 2x. Sama toiselle puolelle. Hieman oli itsellä hakemista sen diagonaalin suhteen, mutta molemmilla puolilla viimeisessä toistossa meni mielestäni jo ihan ok (koira irtosi esteelle, lukitsi sen ja itse poikkean takaa kohti seuraavan hypyn siivekettä, koirakin kääntyi tiukemmin).
 • Kesto: 2,5 + 0,5 + 1 + 0,5 min (pätkät johtuivat lelupalkkauksesta)

httpv://www.youtube.com/watch?v=14u0iOw342Q

Hyppysarja

 • Suunnitelma: Neljän hypyn suora namikohteelle eri kohdista (vapautuksella koiran vierestä, puolivälistä, lopusta), mol. puolet 3x.
 • Toteutus: Yllättävää kyllä vapautuksesta koira oli tulossa luokseni eikä suoran päähän. Edettiin sitten lopulta niin, että tehtiin molemmilta puolilta ensin kaksi estettä, sitten kolme ja lopulta neljä. Loppua kohti koiran irtoaminen parani. Itse oli joka toistossa koiran vierellä n. parin metrin päässä ja vapautin, kun koira katsoi esteen suuntaan.