Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

24.-26.9.2010 Agility Right From The Start -kurssilla

Olipa antoisa viikonloppu Eva Bertilssonin ja Emelie Johnson Veghin pitämällä Agility Right From The Start -kurssilla Siuntiossa. Kurssin järjesti Canis, ja puitteet ja itse koulutus olivat oikein mainiot, kiitos näistä. Kerrankin olin oikein tyytyväinen siihen, että olin paikalla ihan vain kuunteluoppilaana. Perjantaina kävimme läpi mielenkiintoista teoriaa perustaitojen opettamisesta (tavoitteet, koiran ja ohjaajan taidot, siirrot, käytöksen aikaansaaminen, äänen ja liikkeen opettaminen, koiran takaosan hallinta, lähdössä pysyminen ja lähtövihje jne).

Lauantaina oli vuorossa hieman lisää teoriaa sekä teoriaan pohjautuvia harjoituksia, joita oli edelleen mielenkiintoista tarkkailla ja huomata niistä kaikenlaisia asioita. Koiralliset harjoittelivat mm. siirtämistä paikasta toiseen, sheippaamista (”aim for it”) , vauhdikasta eteenpäin menoa (”race to reward”).

Sunnuntai oli varattu koirallisten esittämille toiveille. Tällöin käytiin mm. läpi keinun opettamiseen liittyviä asioita, lähdössä pysymistä, kontaktien ja keppien opettamista/suorittamista. Edelleen oli oikein kiinnostavaa seurata ja tehdä muistiinpanoja. Muistiinpanoja kertyikin koko kurssin ajalta monta monituista sivua :) Paljon tuli siis ideoita agilityn treenaamiseen :)

Ehdottomasti suosittelen Evan ja Emelien kurssia muillekin! Samoin suosittelen heidän kirjoittamaansa kirjaa Agility Right From The Start, joka sisältää näitä kurssilla käytyjä asioita.