Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

16.1.2011 Myryn hyppytreenit

Rakennustreenien jälkeen olikin sitten vuorossa Myryn hyppytekniikkatreenit. Tälle kerralle olin ajatellut taipumisharjoitusta.

  1. Perussarja: viisi hyppyä, hyppyjen välit 5 jalkaa, hyppyjen korkeus 20 cm, x2
  2. Taipumisharjoitus: kolme hyppyä, hyppyjen välit 4,5 jalkaa, ponnarin ja ekan hypyn välinen etäisyys 4 jalkaa, hyppyjen korkeus 15 cm, toistot 3+3+1+1 (eli molempiin suuntiin)
  3. Perussarja: sama kuin ensimmäinen, x2

Treeni kokonaisuudessaan sujui ihan kivasti. Perussarjoissa ei ollut ongelmia ja lähinnä ne olivatkin enemmän alku- ja loppuverryttelyä tuolle taipumisharjoitukselle. Jatkossa perussarjan välejä voisikin jo pidentää kuuteen jalkaan. Videolta katsottuna näytti, että koira ponnistaa ainakin sen viimeisen välin jo aika läheltä hyppyä, jolloin asento ei enää ole niin hyvä.

Ensin tehtiin taipumiset vasemmalle ja sen jälkeen oikealle ja sitten vielä yksi kerta molempiin suuntiin. Alussa oli vielä hieman hakemista, kun unohdin itse pitää rintamasuunnan samana koiraan nähden. Näissä Myry siis yritti oikoa suoraan palkkiolle ennen viimeistä hyppyä, mutta onneksi avustaja oli käytettävissä ja esti namin ottamisen. Lopulta palaset kuitenkin loksahtivat kohdilleen ja Myry teki kolme onnistunutta toistoa vasemmalle. Oikealle oli myös alkuun vähän hapuilua, mutta sekin meni sitten ihan ok. Molemmissa tapauksissa ekat välit menivät laukalla, mutta viimeinen väli vaihtui raville.

Näitä pitää harjoitella siis vielä lisää :)