Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

26.3.2017 Kero Nose Workin hajutestissä

Keron kanssa on puuhasteltu Nose Workin parissa loppuvuodesta alkaen, ja nyt vihdoin rohkenin ilmoittaa Keron mukaan hajutestiin, kun semmoinen tässä lähistöllä järjestettiin. Nose Work lajina ei vielä täällä Suomessa ole koemielessä virallinen, mutta sitä odotellessa on hyvä kuitenkin suorittaa hajutesti ja käydä mahdollisuuksien mukaan epävirallisissa kokeissa, joihin pääsee hajutestin hyväksytysti suorittaneet.

Hajutesti pidettiin ShowHau Centerissä, missä meille osui kolmannen koirakon vuoro. Sitä ennen me osallistujat olimme käyneet tutustumassa rataan (ilman koiria), joten näimme, missä testi pidettiin ja millaisella asetelmalla. Testi pidettiin yläkerrassa kahviotilassa, jossa 12 pitsalaatikkoa oli aseteltu nätisti kahteen riviin. Itse testin suorittamiseen oli varattu kullekin koirakolle kolme minuuttia, joten hommaan oli kyllä varattu hyvin aikaa ja toisaalta ei ollut mikään kiire suorittaa.

26.3.2017 Hajutestin jälkeen

Meidän osalta testi oli varsin nopsaan ohitse. Kun laitoin Keron etsimään lähimmästä laidasta, Kero kävi tutkimassa ensimmäisen laatikon, sitten toisen laatikon, kävi hieman vilkaisemassa alueen vierustaa, kunnes siirtyi kolmannelle laatikolle, missä sitten samantien meni maahan. Ilmaisu oli todella selvä! Joten hätäilemättä nostin käten ylös ja sanoin ”löytö”, ja kun sain vahvistuksen, niin ”bra!” ja Kero tulikin hurjalla vauhdilla hakemaan palkkaansa. Vautsi vau :)

Muutenkin olin tosi iloisesti yllättynyt siitä, miten hienosti poika käyttäytyi paikalla. Kero oli häkissä oikein kivasti, ja vähän tehtiin kuonokosketuksia verkkailuna, ja itse testin aikanakin teki sitä hommaa, mitä olimme tulleet tekemäänkin. Nyt on sitten nw-koekirjakin saatu, ja voimme tutkailla, josko joskus menisimme kokeisiinkin :)

Kero ja Nose Workin koekirja