Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

18.3.2017 Kisaura korkattu!

18.3.2017 Keron loppupalkka uurastuksesta

No niin, agilitykisaura korkattu Keron kanssa! Ja tehtiin se Hyvinkäällä NoDo:n järkkäämissä kisoissa, joissa tuomarina oli Sami Topra. Perjantaina tein todo-listan aikataulutuksineen, jotta itse kisapaikalla kaikki olisi hanskassa. Noh, ihan en täysin onnistunut, kun lähtö vähän viivästyi ja loppujen lopuksi ilmoittautumisen jälkeen ei jäänyt aikaa oikein muuhun kuin verrytellä koiraa tovi ja mennä tutustumaan rataan.

Kaikki kolme rataa olivat ihan kivoja ja suoritettavissa olevia. Ekalla hyppyradalla haastavin kohta oli esteväli 14-16, koska siinä piti kääntää koira poispäin ohjaajasta ja se meillä tökki pahasti. Sitten oli joka radalla myös putkeen poispäin kääntäminen, mutta ne sujuivat meiltä oikein mallikkaasti. Ekalla radalla sählättiin myös kepeillä (tuloksena lopulta hylky kolmesta kiellosta + pari rimatiputusta), ja kolmannella radalla en oikein ehtinytkään valssaamaan, joten siinäkin sitten mokailtiin. Samoin kepeillä Kero teki hassun välijätön keskellä keppejä, joten uusittiin sitten sekin. Yliaikakymppitulos saatiin kuitenkin. Mutta: toisella radalla me tehtiin nollatulos! Sijoituttiin sillä samalla toiseksi :) Ja kisakirjaan tuli ensimmäinen merkintä. Hieman siistiä :)

Tavoitteeksi näille kisoille olin laittanut sen, että meillä on yhdessä kivaa ja keskitytään siihen ennen starttia, startin aikana ja startin jälkeen. Mielestäni tämä onnistui varsin hyvin :) Lisäbonarin toi myös se, että meitä kannustamassa oli Keron kasvattaja sekä siskoni. Maaliintulon jälkeen Kero saikin kunnon rapsutukset ja halit, joten uskoisin, että koirakin oli erittäin tyytyväinen kaikkeen saamaansa huomioon herkkupalkkioiden lisäksi :)

Toki kaikenlaista pientä viilattavaa ja treenattavaa on, ja jos videoiltakin katsoo, niin monen asian olisi voinut tehdä toisin. Mutta meille näissä kisoissa oli suuri juttu jo se, että ylipäänsä päästiin kisakynnyksen yli ja oltiin mukana. Paljon on treenattu ja koettu välillä ei niin kivoja hetkiä, joten on älyttömän loistavaa, että nyt voidaan mennä hyvällä valmistautumisella jopa kisoihin. Rutiineista on silti pidettävä kiinni, ja tarkka saa edelleenkin olla, mutta koko ajan kuitenkin edistytään ja fiilis on hyvä :)

18.3.2017 Kisakirja korkattu

Ratapiirrokset ja tulokset:

Kisavideot:

1. (hyppyrata):

2. (agilityrata):

3. (agilityrata):