Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

8.4.2017 Keron tokat agikisat

Lauantaina suunnattiin Tampereelle kisaamaan kolmen startin verran. Aikataulu oli meille sopiva, joten olimme hyvissä ajoin paikalla ja ehdimme rauhassa tutustua ympäristöön, etsiä sopiva häkkipaikka ja vähän haistella hallin ilmapiiriä ennen varsinaisia verryttelyitä ja startteja.

Tampereella

Ensimmäinen startti oli Anne Huittisen agilityrata. Se oli varsin kiva rata, ja meidän osalta se menikin ihan sujuvasti kepeille saakka. Kero kyllä kääntyi hypyn jälkeen oikeaan väliin, mutta juoksi läpi. Tästä vitonen. Korjauksen jälkeen loppupätkä meni oikein kivasti, ja ehdin hyvin valssata keppien päässä ja ohjata pimeään putkeen. Keinu oli vähän hitaahko, mutta puomi mentiin ihan vauhdikkaasti. Tuloksena ekalta radalta vitonen, nopeus 3,45m/s ja sijoituksena 5/19.

Ekan radan jälkeen

Toinen startti oli Rauno Virran tuomaroima hyppyrata. Siinä oli kiva alkusuora, joten jätin Keron parin hypyn päähän odottamaan. Kun selvittiin kepeistä, niin oli huojentavaa suorittaa loppurata. Pieni notkahdus siinä kyllä tuli ennen kuin Kero kääntyi toiselle suoran pätkälle (rengas, putki), mutta onneksi siitäkin selvittiin. Tästä johtuen otin lopun sitten varman päälle ja varmistin kääntymiset. Tuloksena puhdas rata eli nolla ja toinen LUVA kisakirjaan. Keron nopeus oli 4,28m/s (jeee, ihan hyvää vauhtia) ja sijoitus 6/18. Hyvä fiilis jäi tästäkin radasta :)

Tokan radan jälkeen
Hyppyradan tulokset

Kolmannelle radalle (tuomarina Anne Huittinen) päästiinkin sitten jo pikapikaa, sillä minit olivat jo ehtineet aloittaa sillä, kun maksit vielä suorittivat edellistä rataa. Ehdittiin kuitenkin Keron kanssa käydä ihan ok verkkailemassa starttien välissä. Rata oli vähän haastavampi kuin aiempi agilityrata. Lähinnä siinä oli haastavahko kepeille meno sekä sitten lopussa puomilta n. 90-asteen kääntyminen loppusuoramutkalle. Alku sujui ihan kivasti, ja Kero meni keinunkin vähän varmemmin. A:n jälkeen olevan hypyn käännös meni vähän pieleen (rima tippui), enkä sitten näemmä rohjennut muurin jälkeen valssata keppien toiselle puolelle ja niinpä kepeille tuli kahteen otteeseen virhe. Kolmas kerta meni ok, kun vaihdoin puolta. Keppien jälkeiselle hypylle tuli liian laaja kaarros ja Kero kiersi esteen. Loppu sujui kuitenkin hyvin, ja puomilla sain hidastettua vauhtia sen verran, että Kero jäi 2on-2off ja tein valssin ja sitä myöten sitten olikin helppo suorittaa loppumutkasuora. Tuloksena radalta 20vp ja 1,60 yliaikaa eli tulos 21,60, nopeus 2,89m/s ja tuloksena peräti 5/18 (viimeinen tuloksen saanut, ei yhtään nollaa tällä radalla).

Kolmannen radan jälkeen Ritun kanssa

Positiivista:

+ Hypärin nolla! 4,28m/s

+ Hyvät lähdöt!

+ Tsemppi vikalla radalla virheistä huolimatta!

+ Joka radalta tulos!

Harjoiteltavaa:

> Kepeille meno eri vauhdeista / kulmista.

> Kääntymiset eri esteiden jälkeen (A:lta ja kepeiltä).

> Kontaktin parantaminen lähtöalueella.

Video, agilityrata A:

Video, hyppyrata C:

Video, agilityrata B: