Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

20.2.2014 Keron ekat raksatreenit

Nyt on Kerokin päässyt mukaan rakennusetsinnän makuun :) Meillä oli treenit purkua odottavassa useampikerroksisessa rakennuksessa, jossa tilaa kyllä riitti. Olin ennakkoon varautunut siihen, että tossuja pitäisi ehkä käyttää, ja niihin olikin tässä lähiaikoina totuteltukin (mm. kotona tehty muutamia ilmaisuja sisällä tossut jalassa), mutta lopulta päädyin siihen, että meidän treeniin riittää ihan hyvin se kerros, missä ei lasinsiruja ole. Ensimmäinen rakennustreenikerta kuitenkin kyseessä, ja en tiennyt etukäteen, miten Kero reagoisi uuteen paikkaan ja uusiin ihmisiin, joten halusin pelata varman päälle.

Ennen treenejä ehdittiin käydä kotosalla pieni verkkalenkki (Kero sai painella hetken vapaanakin), ja sitten itse treeneissäkin ehdittiin hieman lämmitellä vuoroamme odotellessa. Kero oli oikein kivasti kuulolla ja tosi innokkaan oloinen, mikä helpotti myös omaa jännitystäni :)

Sisällä rakennuksessa Kero paineli uteliaana kierreportaita reippaasti ylös, ja oli aina menossa tutkailemaan joka kerrosta, sillä olihan rakennusta ahkerasti jo hajustettu (Kero oli viides koira). Kerolla oli sitten neljäs kerros, missä oli meitä ennen yksi koira ollut jo treenaamassa. Aloitettiin ihan vain sillä, että Kero sai nuuhkia paikallaolijat ennen kuin laitoin treenivermeet päälle ja ensimmäinen henkilö meni piiloon.

Ekaa piiloa Kero saikin työstää jonkun tovin. Pienelle koiralle oli hämmästyttävää se, että hajua tuli vaikka mistä, mutta paikantaminen ei ollutkaan niin yksinkertaista. Kero tarjosi rullaa pariin otteeseen jo pelkästä hajusta. Ekalla kerralla viereisesti huoneestaa, tokalla kerralla mukana olleesta porukasta. Mutta kun näistä ei seurannut mitään, niin Kero jatkoi etsimistä ja meni oikeaan huoneeseen, mistä tyyppi sitten löytyi. Ilmaisu varsin hyvä, vaikka ovensuulla odotteli muu porukka ja itse olin vähän kauempana.

Toisen piilon löytämiseen meni myös hetki, ja Kero ehti juosta kerroksen toiseen päähän (tai mihin nyt sitten ehti mennäkin), mutta tuli sitten takaisin, kun kutsuin. Tämänkin toiston aikana Kero ehti tarjota rullaa väkijoukon läheltä, mutta annoin jatkaa ja etsiä sen oikein huoneen. Lopulta sekin löytyi. Piilolla Kero viihtyi hetken verran nuuhkimassa tyyppiä (Kerolle uusi henkilö) ennen kuin tohti tulla ilmaisemaan.

Kolmas piilo oli sitten pimeän käytävän varrella. Sitä Kero etsi jo paljon järjestelmällisemmin käyden itse eri huoneissa sen sijaan, että olisi vain juossut käytävää pitkin. Tämän toiston aikana ei rullaa enää turhanaikaisesti suuhun otettu, vaan tehtiin täydellinen ilmaisu vasta löydön päätteeksi.

Neljäs toisto meni aika samanoloisesti. Tosin Kero ehti luikahtaa jo ylöspäin meneviin portaisiin, mistä kutsuin takaisin ja palkaksi siitä Kero porhalsi suoraan huoneeseen, mistä mm löytyi. Ilmaisu taas hyvä :)

Tähän oli sitten hyvä lopettaa :) Neljä toistoa, kaksi mm vuorotellen yksittäin piilossa ja löytöjen ilmaisut oikein hyvät :) Hyvät treenit, ja ensi kerralla sitten enemmän peliin ;)

httpv://youtu.be/S8QOKXFJFRg