Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

14.11.2012 Keskiviikon kontaktit

Kävin ensin itse lämmittelemässä juoksuryhmän mäkivetotreeneissä, mutta ehdin ihan hyvin verkkaamaan Myryn kontaktitreenejä varten :) Suunnitelma oli tehty jo viime kerran jälkeen, joten sitä ei tarvinnut viikolla juurikaan murehtia :)

Treenin purku

1. jakso (DOL)

  • Asetelmana: pieni pöytä + iso pöytä
  • Onnistuneet toistot 5/6 (ekassa Myry juoksi läpi).
  • Vikassa toistossa olin n. 0,5m pöytien takana.

2. jakso (DOL)

  • Onnistuneet toistot 4/5, virhe tuli siitä, kun toisella toistolla ensin pysähdyin ja sitten lähdin liikkeelle, jolloin Myrykin lähti (itselläni oli siis vaikeuksia nähdä takaa, onko Myry 2on2off).
  • Vikassa toistossa olin n. 2m pöytien takana (n. puomin jälkimmäisen jalan kohdalla).
Molemmissa jaksoissa Myry lähti liikkeelle laukassa, mutta puomille päästessään pudotti raville.

httpv://youtu.be/mzOYUrlvhd0

3. jakso (DOR)

  • Asetelmana: pieni pöydä, mukana vähän ohjaajahäiriötä.
  • Onnistuneet toistot 5/6. Ekassa toistossa Myry lähti liikkeelle häiriöstä, muissa toistoissa vilkaisi alkuun minuun, kun liikautin jalkaani (kahina). Vikassa toistossa Myry pysähtyi kontaktille (Viima oli tullut näkyville), mutta jatkoi aika nopeasti häiriön jälkeen 2on2off.

4. jakso (DOR)

  • Onnistuneet toistot 6/7 (eka NOK, jossa Myry ei mennytkään puomille, vaan laskeutui suoraan pöydältä).
  • Kutsuin koiran palkkauksen jälkeen luokseni (= vauhti säilyi), toistoissa mukana oli kahinaa (= näkyy Myryn korvan liikkumisina, mutta katse säilyy eteenpäin).
  • Vikassa toistossa olin n. 1m pöydän takana.

httpv://youtu.be/9i_aRCWTOSw

Suunnitelma 21.11.2012

* mitä haluan parantaa koiran toiminnassa ja miten sen teen?

Häiriönsietoa. Lisään ohjaajahäiriönä liikkeen eli koiran pitää pysähtyä ja pysyä 2on2off, vaikka ohjaaja jatkaa liikettään ja menee ohi (1. jakso DOR, 2. jakso DOR). Jos tämä menee hyvin, lisään enemmän omaa vauhtiani (3. jakso DOL, 4. jakso DOL). Treeniasetelmassa on kaksi  pöytää peräkkäin, jotta saadaan vähän matkaa ja vauhtia ennen puomia. Pidän koiran vauhdissa palkkauksen jälkeen kutsumalla tarvittaessa koiran luokseni uuteen toistoon.

* mitä haluan parantaa omassa toiminnassa ja miten sen teen?

Kriteerin nosto riittävän nopeaan tahtiin. Jos tulee virhe/muu sähläys, koira nopeasti siirtoon / kutsuin uuteen yritykseen. Jakson kesto 1min, mutta jos se alkaa tuntua pitkältä, niin siirrytään tauolle.

* toiveet koulutusohjaajalle (mihin asiaan toivon koulutusohjaajan kiinnittävän huomiota, auttaako hän palkitsemisessa tms. vai onko vain apusilminä)

Palkkion heittäjänä varioimalla omaa sijaintiaan. Palkkion voisi heittää siten, että koira joutuu jahtaamaan namia (eteenpäin koirasta katsottuna). Lisäksi sovitaan joku merkinanto, jos en itse näe, onko koira 2on2off. Toimii myös apusilminä, ja tarkkailee, jos jämähdän samaan kriteeriin. Apuvälineistä huolehtiminen (pöydän siirto, ajastus, kamerasta huolehdin itse).