Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

16.11.2012 Sijoittumisvihjetreeniä

Hieman olivat suunnitelmat hukassa, mutta keksin kuitenkin jotain mielekästä treenattavaa: viisi erilaista sijoittumisvihjettä, joista muutamaa olin ajatellu kokeilla Myryn kanssa.

Tehtiin yhteensä neljä kolmen minuutin treenijaksoa, joissa harjoiteltiin ensin sijoittumisvihjeeseen ehtimistä ja vasta sen ollessa kohtuullisessa kunnossa, mukaan otettiin myös valssaus. Palkkasin Myryn useasti kolmannelle esteelle irtoamisesta, koska tarkoitus oli saada itselle lisäaikaa siirtyä oikeaan paikkaan sillä välin, kun Myry itse suoriutuu esteistä.

Kolmessa ekassa jaksossa palkkana oli eri lelu. Viimeiseen jaksoon otin namipalkkauksen (kuivanamia), mikä toikin Myryyn kivasti lisäpotkua ja intoa. Olen aika tyytyväinen siihen, miten Myry nykyään irtoaa esteille, jolloin voin itse keskittyä sijoittumisvihjeeseen ehtimiseen. Vielä on toki hiomista valssin ajoituksen suhteen, mutta pääasiassa ehdin aika lähelle sijoittumisvihjettä, valssi lähti oikeaan aikaan (= koiran ponnistaessa), mutta valssi ei ihan ehtinyt valmiiksi (= koiran laskeutuessa).

Oheisessa videossa on Myryn toistot vikassa jaksossa. Otin siihen mukaan muutaman still-kuvan, mistä näkyy ajoituksia.

httpv://youtu.be/-2u5juaWcvs

Viima pääsi myös vähän ahkeroimaan. Ensin tehtiin kaksi jaksoa lelun  noutoa lyhyellä etäisyydellä (eri lelut), ja kolmannella jaksolla sallin Viiman hullutella suoralla putkella. Vitsit, kun Viima irtosi tosi kivasti eri kulmista putkeen. Tämän jälkeen Viima sitten teki vauhdikkaan kunnarin kentän ympäri, mutta toi lelun kuitenkin minulle. Jeejee :) Olipa hauskaa :)