Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

1.3.2008 Agilitykisoissa

Kisasimme tänään Porvoossa PR-maneesissa. Tuomarina maxi1-luokassa oli Mia Laamanen. Mukana oli yhteensä 24 koiraa ja radan ihanneajaksi oli määritelty 49 sekuntia.

Kisarata oli aika looginen eikä sisältänyt kinkkisiä kohtia. Alussa tosin oli renkaan jälkeen houkuttimena puomi, mutta muuten ei radalla ollut ansoja.

Renkaan jälkeen piti ottaa Myry haltuun kunnolla, sillä se oli tosiaan menossa puomille, mutta onneksi ymmärsi kääntyä pois ja mennä putkeen. Sitten oli puomi ja puomin alastulo näytti mun silmään vähän huonolta (en ollut varma, menikö kontaktin vai ei). Putken jälkeen oli tarkoitus ottaa koira haltuun ja hidastaa menoa, mutta se ei onnistunut. Myryllä oli liikaa vauhtia putkesta tullessaan, että se ei hidastanut vaan jatkoi kepeille. Meni oikeasta välistä kyllä sisään, mutta itse olin sen verran ihmeissäni, etten ehtinyt reagoida menemään koiran mukana ja niinpä yksi keppiväli jäi Myryltä väliin ja otettiin koko kepit uusiksi. Keppien jälkeen oli hyppy ja sitten piti taas kutsua koiraa takaisin päin, kun suunta vaihtui. Loppurata meni ihan kivasti ja vauhdikkaasti. Tosin suunnitelmiin tuli muutos A-esteen kohdalla, sillä en ehtinytkään takaaleikata ennen A-estettä vaan jouduin tekemään sen ennen muuria.

Harmillisesti jäätiin ihanneajasta ihan vähän, 0,68 sekuntia. Loppusijoituksemme oli kuudes. Nollaradan teki kolme koiraa.