Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

31.5.2011 Viiman estekoulutusta

Seuraavassa tämän treenikerran suunnitelma sekä toteutuma:

1. Putki + 1-2 hyppyä:

Suunnitelma: Ensin suora putki + hyppy -> kulmat 5, 6, 7 lentävällä lähdöllä, irroitus 2-3 m ennen, lentävä palkka. Seuraavaksi hyppy + suora putki + hyppy.

Toteutus: Alkuun vähän koiran virittelyä ja sitten suora putki + hyppy. Käytiin kulmat 6, 5 ja 7 lentävällä palkalla. Lelun heitto oli vähän kehnoa (välillä osui hyppyesteeseen tai ei lentänyt riittävän pitkälle). Toinen pätkä eli hyppy + suora putki + hyppy meni myös ok, koira irtosi hyvin ja haki myös linjaa. Olisikohan ollut koko session aikana ehkä kerran, kun koira ehti vilkaista suuntaani ennen vikaa hyppyä?

2. Korkeusarviointi:

Suunnitelma: 4-5 toistoa, lentävällä lähdöllä, kolme hyppyestettä, joista viimeisen korkeutta vaihdellaan 20 -> 40 cm.

Toteutus: Lentävällä lähdöllä, hyppyjen välit 8 ja 9 jalkaa, kahden ekan hypyn korkeudet 20 cm, viimeisen hypyn korkeudet 25 – 30 – 35 -40 – 30 – 25 cm. Lähetykset molemmin puolin. Palkkaus oli lentävällä lelulla. Suoritukset ok. Seuraavaksi voidaan tehdä enemmän hyppytekniikkatreenin omaisesti (palkka valmiina, lyhyemmät välit).

3. Pituus:

Suunnitelma: 3 palikkaa, lentävä lähtö ja irtoaminen 2-3 m ennen.

Toteutus: Viima oli tämän treenin alussa varsin hidas ja ei oikein irronnut esteelle, joten tehtiin vähän virittelyä siihen alkuun. Sopivassa vireessä tehtiin 2 + 2 toistoa. Irtosi lopulta ihan riittävän hyvin.

4. Putki + 2 hyppyä:

Toteutus: Loppuun pieni rallattelusessio. Ensin vähän virittelyä ison piipparilelun kanssa, ja sitten lentävillä lähdöillä toistot (2 + 1). Nämä kaikki sujuivat oikein kivasti, hyvin irtosi ja haki linjaa ja oma heittokäsikin oli nyt kunnossa eli palkkauskin onnistui paremmin kuin treenin alkuvaiheessa :)

Viima oli treeneissä normaalia vaisumpi, mutta motivoitui tekemään juttuja. Loppuverryttelyssä Viima sitten oksensi kaikki saamansa treeninamit, joten hieman selittyi tuo vaisuus.