Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

Mikkelin agsakisat

Mökkeilyn yksi hyvä puoli on se, että käydä kisailemassa muuallakin kuin oman kotipaikan lähistöllä. Tällä kerralla hyödynnettiin Mikkelissä järjestettyjä agilitykisoja. Luvassa oli kolme starttia Anne Saviojan tuomaroimana ulkokentällä. Paikkana tuo kenttä oli meille uusi, muuten tosi vähän ulkona kisattu, mutta möllikisoissa kävimme Keron kanssa tuolla sisähallissa.

Järjestelyt olivat hyvät, sillä lähtö- ja maalialueet olivat selkeästi pyhitetty osallistuvalle koirakolle ja siirtymät tapahtuivat kentän ulkopuolella olevan tien kautta. Hallissa oli myös mahdollisuus hyvään alkuverryttelyyn lämmittelyesteillä, samoin häkkien pitämiseen, buffaa yms. Aikataulutus sujui myös varsin hyvin, sillä kisat olivat aikataulussaan. Lisäksi tarjolla oli myös livestream, siitä myös plussat järjestävälle taholle eli Mikkelin Agility-Harrastajille! Voidaan siis tulla jatkossakin kisailemaan.

Ensimmäinen rata oli agilityrata. Lähdetiin liikenteeseen vähän löysällä temmolla, mutta saatiin radalta kuitenkin tulos. 10 vp tuli siitä, että yksi rima tippui käännöksessä ja sitten Kero juoksi esteestä ohitse. Lisäksi tuli neljä sekkaa yliaikaa. Kepit menivät kuitenkin kertalaakista hienosti :)

Eka startti. Video livestreamistä.

Toka rata oli edellisen radan käänteinen versio. Se meni oikeastaan tosi hyvin, ja Kerollakin oli jo paljon parempi vauhti. Kepitkin menivät hienosti, vaikka niille oli nyt vaikeampi kulma. Tarkkailin tilannetta ja tavallaan yllätyin, että Kero onnistui sisäänmenossa ja sitä seuraavan välin ottamisessa. Keppien jälkeen tulikin sitten virhe, sillä Kero puikahti lähimmästä putken päästä sisään, kun olisi pitänyt mennä siitä ohitse ja sinne toiseen päähän. Loppurata menikin sitten taas kivasti.

Toka startti. Video livestreamistä.

Kolmas rata oli hyppyrata, ja se oli sikäli vähän hassu, että toisena ollut putki oli vaikea! Kero lähti mun perään eikä mennyt putkeen. Ja korjausyrityksessä se meni sitten sinne väärään päähän. Loppurata mentiin puhtaasti, vaikka mun ohjaukset menivät ihan vinksin vonksin. Semmoinen ”pants on fire”-meininki puuttui täysin ja mentiin vasemmalla kädellä. Kepit menivät kyllä taas hyvin, mistä olenkin superiloinen. Kolme starttia ja kaikissa niissä kepit oikein! Ei mikään pieni juttu meille, joilla keppien onnistumisprosentti kisoissa on luvattoman huono kolmosluokkalaiselle…

Kolmas startti. Video livestreamistä.

Pika-analyysinä voisi sanoa, että kepeistä plussaa ja muutenkin Kero teki ihan kivaa duunia. Esim. tokan radan puomi+putkierottelu meni onnistuneesti. Outouksina olivat liikkeen mukaan lähteminen parissa kohtaa (ekalla radalla ja vikalla) ja sitten pitää miettiä tuota puomin suoritustakin, kun vähän hätäseen lähtee kontaktilta pois. Keinulla pysäri on edelleen varsin hieno ja Kero odottaa lupaa kiltisti.

Ennen rataa odottelussa Kero on varsin kiihkeä ja haluaa kovasti radalle, joten pitää miettiä, miten saisin tämän kanavoitua jotenkin toisin. Muiden koirien suorituksiahan Kero ei näe, korkeintaan ehkä edellisen koirakon maaliintulon.

Kero odottelemassa.
Kero odottelemassa.

Ja ettei nyt ihan pelkkää agia olisi tämä reissu ollut, niin käytiin poikien kanssa siinä lähistöllä tekemässä pieni nosework-treenikin. Disco teki tosi taitavasti uudessa paikassa, ja Kerokin jaksoi oikein mallikkaasti :)

2 ajatuksia aiheesta “Mikkelin agsakisat”

Kommentointi on suljettu.