Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

11.6.2017 Kero kakkosiin

Palattiin parin kuukauden kisatauolta (hups, miten se venähtikään) Riihimäelle kisaamaan. Viimeksi olin ollut tuolla Myryn kanssa v. 2009, joten oli siis korkea aika käydä tsekkaamassa paikka uudestaan. Herätys oli hurjan aikaisin, sillä rataantutustuminen oli jo klo 8. 

Aikainen kisa-aamu
Innokas verkkailija

Verkkailut sun muut sujuivat ihan kivasti, samoin rataantutustumisenkin ehti tehdä ihan hyvin. Rata oli tuomariharjoittelija Mika Kankaan käsialaa, virallisena tuomarina oli Minna Räsänen. Oltiin kolmantena koirakkona menossa, joten aika nopsaan pääsimme radalle. Vuoroa odottaessa Kero tosin oli malttamaton, eikä siihen saanut oikein mitään kontaktia. Itse kisaan koira kuitenkin tsemppasi ja kaikki sujui oikein hyvin: lähtö, kaikki kontaktit, kepit, rimatkin pysyivät ja maaliin tultiin alle ihanneajan. Tuloksena siis nolla. Ja koska tämä oli kolmas nolla, niin saatiin serti ja siirto kakkosluokkaan. Tuloksissa olimme yllättäen kakkosia, sillä luokassa oli vain kaksi nollatulosta 20 koiran joukossa.

Maksi1 Agilityrata A, tulokset
Keron serti 11.6.2017

Ajattelin hetken, että voitaisiin lähteä jo pois, mutta koska maksikakkosten B-rata olikin ennen A-rataa ja odottelua vain pari tuntia, niin päätin että miksipäs ei jäätäisi. Joka tapauksessa oltaisiin lähdössä ensimmäisenä koirana, ja meille tuo alkupäässä oleminen ilmeisesti sopii ihan ok.

Kakkosten rata oli vähän kinkkisempi, mutta ihan tehtävissä. Kaikki menikin suunnitelmien mukaan, mutta putkelta kepeille menossa taisin olla Keron tiellä ja niinpä Kero nappasi vieressä olleen muurin. Hylky. Kepeille meno tästä kulmasta takelteli, mutta uusinnan jälkeen meno jatkui taas ihan kivasti ja puhtaasti loppuun. Hyvä homma :) Rimat olivat 60cm paitsi yksi takaakierto oli 55cm, samoin kuin okserin takarima oli 55cm.

Seuraavaa kisastarttia ajatellen olemme jo taas hieman kokeneempia, mutta toisaalta vielä löytyy paljon asioita, mitä pitää vain saada harjoiteltua. Tähän toiseen starttiin tultiin aika hätäiseen, mutta hyvin Kero malttoikin ja teki. Startin jälkeen se kyllä kävi vähän kuumana. Samoin juomisen kanssa oli vähän probleemaa (ei millään suostunut juomaan kuin tuossa ekan startin jälkeen, kotona joi kyllä oikein hyvin palautusjuoman).

Kisavideot: