Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

6.11.2016 Noseworkkia

Tutustuttiin Keron kanssa meille uuteen lajiin eli noseworkkiin ShowHau Centerissä kolmen yksityistunnin avulla. Ensimmäisellä kerralla (20.9.) tehtiin laatikoista kiva juttu eli käytiin syömässä nameja laatikoiden päältä. Toisella kerralla (5.10.) Kero sai etsiä (ja ilmaista) eukalyptus-hajua muovikorista ja kolmannella kerralla (12.10.) hajua etsittiin ulkona (kuljetuslava, seinä, auto).

ShowHau Centerissä
ShowHau Centerissä

Näiden kertojen välillä olimme kotona jo vähän harjoitelleet, sillä olin saanut oman hajun. Kolmen yksärikerran jälkeen olemme jatkaneet omatoimisesti harjoittelua kotona, mökillä ja muualla, mutta toistaiseksi aika pienimuotoisesti. Tarkoituksena olisi päästä harjoittelemaan eri paikkoihin (sisälle, ulos) ja harjoittelemaan myös hajutestiä varten.

Tässä yksi video mökkitreeneistämme:

Laji vaikuttaa oikein mukavalta, ja sitä on helppo harrastaa missä vain. Uskon myös, että mikä vain nenätyöskentely on koiralle (ja ohjaajalle) hyväksi muita nenätyöskentelylajeja ajatellen. Ja mikä parasta, tässä lajissa pääsee läheltä seuraamaan koiran työskentelyä ja oppimaan ja havainnoimaan koiran reaktioita erilaisissa olosuhteissa.

Keron oma haju
Keron oma haju