Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

28.6.2014 Keron eka jälki

Jälki ja esineet.
Jälki ja esineet.

Suunnattiin lauantaina taas vaihteeksi mökille. Heti alkajaisiksi kiiruhdin metsään esinepussillisen kera ja tekaisin Kerolle jäljen. Jäljen mitaksi kertyi 313m gepsukan mittauksella ja jäljelle tiputin kahdeksan esinettä sopivan lyhyin etäisyyksin (minipyyhe, pipo, muovipullo, paita, lippis, sandaali, 2x villasukka). Jälkeä tehdessä oli pieni etelätuuli. Jälki ehti vanheta reilun tunnin ennen kuin lähdettiin matkaan.

Lähinnä tämä oli tämmöinen testi, että miten Kero selviytyy tästä, kun on tehty vain lyhyitä jäljennostoja. Esineet ovat aika vahvoja eli Kero menee mieluusti esineelle ja pysähtyy odottamaan palkkaa. Ja hyvin Kero tästä suoriutui. Kero bongasi jäljen saunarakennuksen kupeesta, siitä seurasi läpi kosteikon ekalle esineelle ja siitä sitten käännös pienen oja yli kohti rinnettä (toka esine tässä välissä). Rinne oli vähän kuivakampaa ja sieltä löytyi juomapullo. Rinteen jälkeen ylitettiin metsäkoneen tekemä tie ja heti löytyi paita puskasta. Nyt jatkettiin mänty/hakkuumetsässä ja seuraavana löytyikin sitten lippis, sandaali ja ihan loppumetreillä löytyivät vielä molemmat villasukat.

Kaikki esineet löydettiin. Ja jälkeä seurattiin pääasiassa aika hyvin. Välillä jälki vähän hukkui ja Kero pyöri, mutta bongasi sitten takaisin uudestaan jäljelleen. Pyrin itse antamaan sosiaalista palkkaa aina, kun selvästi näin Keron olevan jäljellä. Ja kun huomasin saavan hajun esineestä, niin kehuin edelleen varsin vuolaasti :)

Kero vikalla esineellä.
Kero vikalla esineellä.