Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

26.6.2014 Kesän vikat ohjatut agit

Torstaina Kerolla oli vikat ohjatut agitreenit nyt kesäkaudella. Paikalla oli kolme koirakkoa, joten treenivuoro jaettiin siten, että yksi oli kerrallaan Sepon ohjauksessa ja kaksi muut sillä aikaa tekivät omatoimitreeniä yksittäisillä esteillä. Tehtiin kaksi kierrosta.

Keron kanssa oltiin vaihteeksi ensimmäinen pari ohjatulla puolella. Teemana olivat takaakierrot. Ensin käytiin vähän teoriaa läpi ja sen jälkeen kokeilin ilman koiraa, miten homma hoituisi. Tarkkana pitäisi mm. olla rintamasuunnan, jarrutuksen ja koiran puoleisen jalan kanssa sekä myös valssin tekemisessä, koska matka jatkuisi 360-asteen käännöksellä eteenpäin.

Sitten itse treeniin. Ekalla toistolla Kero bongasi takaakierron jälkeen sivusta putken ja kirmasi sinne. Ja sieltä sitten hihnalle aloitukseen. Hohhoijakkaa. Seuraavilla toistoilla haasteeksi tuli takaakierron tekeminen, sillä Kero puikahtikin selkäni takaa. Niinpä pilkottiin vähän ja palkkasin kieltäytymislinjan ylityksestä ja sitten itse takaakierrosta. Kokeiltiin myös lisävauhdilla siten, että aloitus toiseen suuntaan, mutta sieltäpä suunnasta Kero bongasi edelleen taas putken ja säntäsi sinne. Mentiin sittten omatoimipuolelle tauolle :D

Ekan jakson video:

httpv://youtu.be/nxPGPa92Mf4

Omatoimipuolella harjoiteltiin yksittäisinä esteinä pussia sekä rengasta. Pussi meni tosi hyvin (eikä Kero ottanut yhtään häiriötä toisesta koirasta häkissä, ei-ryhmäläinen paikkaaja siis) ja päästiin tekemään muutama toisto siten, että kangas oli vapaasti maassa. Aloitettiin toki sillä, että avustaja piti kangasta vähän ylhäällä, kun pussia ei hirveästi ole tehty aiemmin.

Renkaan osalta päästiin siihen, että rengas hilattiin maksikorkeuteen. Hyvin Kero siihen tähtäsi, ja hyvällä draivilla. Sitten mentiinkin lepäilemään ja odottelemaan vuoroa ohjatulle puolelle.

Takaakiertoharjoituksessa helpotettiin häiriöiden osalta eli putkea käännettiin sen verran, ettei Kero niitä menisi suorittamaan, vaan voisi keskittyä itse harjoitukseen. Vauhtia oli nyt vähän vähemmän eli aivot olivat käytössä ;)

Jakso sujui varsin kivasti ja saatiin onnistuneita toistoja. Aloitettiin samalta puolelta kuin mihin edellisessä jaksossa jäätiin (eli koira oikealla puolella) ja tehtiin onnistuneita takaakiertoja. Pari toistoa tehtiin toiseen suuntaan (koira vasemmalla puolella) ja nämä menivät heti nappiin eikä niitä jääty toistamaan enempää, vaan tehtiin vielä joku toisto koira oikealla puolella. Kuten videolta  näkee, niin edistymistä tuli sekä oman osaltani että koiran suhteen. Toki vauhti oli vähäisempää, mutta se näkyi sitten siinä koiran keskittymisessä. Into leikkiä lelulla säilyi kyllä hyvänä koko treenin ajan.

Tässä video tokasta jaksosta:

httpv://youtu.be/fCso-s_fbK4

Näin saatiin siis kesän agitreenit pakettiin, ja edessä on kuukauden tauko. Sitten jatkamme taas näissä Sepon treeneissä. Siistiä :)