Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

26.3.2013 Näyttelytreeneissä

Tiistai ja Keron näyttelytreenit.

Tällä kerralla  ohjelmistossa oli mm. poseerausta, liikkumista sekä käsittelyä/hampaiden näyttöä. Kokonaisuudessaan treenit sujuivat varsin kivasti. Tehtiin tosi paljon juttuja, mm. poseerausta toisen koiran läsnäollessa tehtiin useasti, ja käsikosketukseen tuli yllättäen mukaan myös kesto.

Liikkumista alueella harjoiteltiin myös, ja naksun kanssa tässä tuli onnistumisia jo varsin nopeasti. Kontaktista naksu ja sitten liikettä. Tässä huomasi sen, että tutussa paikassa (= lähellä omaa loossia) tuli kontaktia herkemmin, ja kauempana kiinnostivat muut jutut (= toiset koirat, kouluttaja) herkästi. Tehtiin liikkumista pariin eri otteeseen eli loppuun saatiin myös hyvää treeniä ja onnistumisia :)

Käsittelyharjoitus toteutettiin siten, että muut osallistujat kävivät tervehtimässä, silittelemässä ja katsomassa hampaita. Hyvää treeniä tästäkin siis :)

Itse treenit sujuivat siis varsin kivasti, mutta taukoillessa Kero oli vähän levoton. Ei olisi millään malttanut asettua omalle alustalleen eli jatketaan siis taukokäytöksen treenaamista. Tätä voisi tietty tehdä kotonakin… Mutta muuten siis ihan kivasti meni, ja ihan hyvinhän tässä oli edistytty. Iloinen olin tuosta käsikosketukseen tulleesta kestosta. Siitä on jatkossakin hyötyä, ja sen voisi hyvinkin jalostaa johonkin lätkään (pitkäkestoiseen) koskemiseen.