Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

16.11.2013 Kerolaisen kanssa juoksulenkillä

Tänään oli melkein hetki, ettei tehnyt mieli lähteä juoksulenkillä ja vitkuttelin asian kanssa. Sitten käytiin koirien kanssa käpsimässä, minkä aikana vahvistui idea, että miksi jättäisin juoksulenkin väliin vain siksi, ettei huvita ja toisaalta, enkös juuri ole päättänyt, että Kerolle pitää oikeasti alkaa kasvattaa peruskuntoa, jotta sillä on fyysiset edellytykset rankempiin agility- ja pekotreeneihin…

Mentiin siis pienelle juoksulenkuralle. Ja meni jälleen kerran oikein mukavasti :) Kero tykkää juosta, ja tällä kerralla mentiin lähes koko matka sellaista vauhtia, että Kerolla säilyi ravi. Näytti oikein hyvältä, kun vierestä katselin. Jos nyt saan tavaksi ottaa Keron mukaan näille kevyille lenkeille, niin eiköhän se kunto pojalla ala kasvaa ja toisaalta se kykenee sitten vaivattomasti ravaamaan myös tunninkin lenkin ja todennäköisesti vauhtikin sitten kasvaa. Vetämistä ei olla tehty, mutta ehkä sekin tulee jossain vaiheessa kuvioihin mukaan, mutta toisaalta mulle riittää ihan hyvin tämmöiset köpöttelylenkit koiran kanssa :)

Koirakohtaamiset sujuivat ihan ok, vaikka toki niihin pitää saada paremmat rutiinit, ettei tule kuikuilua taaksepäin tms. Kääntymiset eri suuntiin sujuvat myös, kun olen ihan peruskävelylenkeillä liittänyt vihjeitä ”oikee” ja ”vasen” aina sen mukaisesti, minne missäkin kohtaa käännytään. Reunaan siirtymisiä tai puolenvaihtoja pitää tosin harjoitella, kun välillä ihmisiä ja/tai koiria tulee vastaan myös ”väärää” puolta, jolloin mieluusti oma koira saisi siirtyä toiselle puolelle, ettei tule ikäviä kohtaamisia.

Oheisessa kuvassa on kooste Keron kaikista juoksulenkeistä, mitä sen kanssa olen tehnyt. Pisin on tosiaan n. kympin lenkki ja sekin tehty Itä-Suomessa ja koira pääosin vapaana ja metsässä. Mutta pääosin on tehty alle puolen tunnin lenkkejä pyrkimyksenä se, että koiralla säilyy hyvä vire koko sen lenkin ajan :)

Keron juoksulenkkikooste
Keron juoksulenkkikooste