Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

25.8.2016 Lisää agikuulumisia

23.8.2016

Tiistain omatoimitreeneissä jatkettiin saman rata-asetelman parissa kuin viikko sitten, mutta tehtiin esteitä vähän eri järjestyksessä. Ihan alkuun piti harjoitella yksittäistä ohjauskuviota, nimittäin hypyltä putken toiseen päähän menemistä (threadle), vastakkainen käsi sekä ”come” vihje (tätä kuviota on Keron kanssa harjoiteltu vasta mökillä yhdellä hypyllä ja tötteröllä, joten putken kanssa tämä oli suuri harppaus).

Ensimmäisessä jaksossa pari kertaa ko. ohjausmuuvi sanallisine vihjeineen ei toiminut, vaan Kero painalsi suoraan hypyltä putkeen. Sitten saatiin pari onnistumista. Tehtiin molemmilla putkilla näitä, puoli tosin sama.

Toisessa jaksossa kokeilin yhdistää koko rataan. Kun vauhtia tuli lisää, niin Kerohan painalsi sinne putkeen suoraan. Piti sitten pilkkoa palaseksi ja ottaa ko. kohta taas uudestaan. Rauhallisemmalla temmolla meni lopulta ok.

Kolmannessa jaksossa tehtiin sitten vain vauhtipätkää eli rallatettiin rataa ympäri. Hypyt olivat 45-50-55-60 cm. Hyvin sujui :)

Tauot pidettiin pääasiassa hallissa sisällä matolla (Myry oli seurana). Kerran käytiin ulkona pyörähtämässä.

23.8.2016 treenit
23.8.2016 treenit
Kero ja seuralainen
Kero ja seuralainen

25.8.2016

Torstain treeneissä Kero oli vähän vaisumpi. Se oli jo verkassa vaisumpi, eikä kiihdyttänyt ravissakaan tuttuun tapaan. Ehkä tiistain treenit sekä edellisen päivän metsäkirmailut Maija-kultsun kanssa painoivat jaloissa. Tehtiin kuitenkin rataa eikä siinä oikeastaan kovin mullistavia kohtia ollut. Kepeille meno oli ehkä haastavin. Siinä oli pitkä etäisyys putkelta, joten koira ehti saada vauhtia ja sitten piti jarruttaa sopivaan väliin. Ei onnistunut. Puomin Kero suoritti joka kerta (3x) normaalia hitaammin. Muuten ihan ok, ja käytin sanallisia vihjeitä, jotta oppisin itsekin niitä sanomaan juostessa. Takaakierron haki kivasti (6.) samoin kääntyi tiukasti putken jälkeen hypyltä (9.)

Kotitehtäväksi saatiin harjoitella kepeille menoa pidemmältä etäisyydeltä siten, että on vauhtia siinä takana.

25.8.2016 treeni
25.8.2016 treeni