Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

23.10.2014 Agissa lisää kohtikäännöksiä

Keron treenit
Keron treenit

Torstain agissa jatkettiin kohtikäännösteemalla, missä treeniasetelma meni niin, että kohtikäännös tehtiinkin vähän normaalista poikkeavassa tilanteessa. Menipä taas jalat vähän solmuun. DOL-puoli tuntui sujuvan jotenkin luontevammin, vaikka siinäkin oli parannettavaa osaltani. Kero loikkaa tosi pitkälle, eikä se täysin reagoi jarruttamiseeni. Lisäksi, jos olen sijoittumisvihjeeni kanssa myöhässä ja jään myös eteen, niin siitä on koiralla haastavaa kääntyä hyppäämään seuraavaa estettä (kerran Kero hyppäsi vikan hypyn todella huonosti suoraan riman päälle). Lisäksi minulla oli ongelmia toimittaa palkkaa (joka myös tuli väärästä taskusta/kädestä, ilmankos se tuntui jotenkin vaikealta).

Toiseen suuntaan (DOR) oli itselleni vieläkin vaikeampaa. Ensinnäkin olin myöhässä sijoittumisvihjeeni kanssa eli koiran lukitessa toka este, minun olisi pitänyt olla oikeassa paikassa ja tehdä kädenvaihdos, ja toisaalta taas koiran ylittäessä kolmannen hypyn kieltäytymislinja minun olisi pitänyt olla jo liikkunut kohti tämän kolmannen hypyn kauemmaista siivekettä ja tehdä kädenvaihto ohjatakseni koira hypyn yli. Olin myöhässä, tiellä, sekoilin palkkauksen kanssa ja Kero vain livahti esteen vierestä.

Voi kääk. Onneksi palkkaukset sujuivat mukavasti, ja Kero jaksoi yrittää :)

Omatoimipuolella oli tarjolla ympyräsoikiota (u-putki + hyppy + u-putki + hyppy), jota ehdimme Keron kanssa tehdä ennen ohjattua treeniä. Kokeilin vielä ohjatan treenin jälkeen, mutta se oli virhe. Kero ei enää ollut vireessä eikä oikein jaksanutkaan, mikä kostautui fokuksen herpaantamisena. No, muistanpa sitten ensi kerralla lopettaa treenit silloin, kun menee vielä hyvin.