Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

13.2.2013 Ruokaa ostamassa plus illan agit

Keskiviikon kohokohdat: ruokaostoksilla Mustissa & Mirrissa sekä agitreenit :)

Työpäivän jälkeen nopeasti kaikkien koirien yhteislenkitys metsässä, minkä jälkeen lähdettiin ihan vain kaksistaan Keron kanssa läheiseen Mustiin & Mirriin vähän shoppailemaan. Kero on nyt siirtynyt raakaruokintaan, joten ostoslistan mukaisesti oli tarkoitus käydä hakemassa sopivat määrät lihaa pariksi viikoksi :)

Visiitti kaupassa meni aika mukavasti. Autosta itse kaupana sisälle meneminen kesti hetken, sillä parkkipaikan sohjo ei ollut kamalan kivaa. Sen lisäksi oli kiva jäädä pällistelemään lumikasaan ihan siihen kaupan eteen. Mutta kun sisälle päästiin, niin johan koiraan tuli eloa ja pentumaista uteliaisuutta :) Rapsutuksia ja silittelyjä sateli henkilökunnalta että muilta asiakkailta. Myös kaupan kuivaherkkujen osasto veti Keroa puoleensa, kun sieltä hieman nameja kävin hakemassa. Raakaruokapötköjen (suositaan Maukas-sarjan tuotteita) ja kuivanamien lisäksi matkaan tarttui myös söpö pieni lelu alennuslaarista. Hyvin saatiin tähänkin puuhaan tunti kulumaan.

Tähän väliin sitten oli parin tunnin lepo (sisälsi myös yksinoloa koirat keskenään, koska kävin itse lenkillä), kunnes oli aika lähteä agilityä harrastamaan. Tällä kerralla Viima sai jäädä kotiin nukkumaan, kun matkaan lähtivät Myry ja Kero.

Kooste illan treenireissusta:

  • Alkuverkka n. 20min.
  • Hallissa omassa loossissa varsin rauhallisena.
  • Kaksi treenisessiota kentän puolella: siirrot namimagneetilla ja sitten leikkiä.
  • Eka meni varsin kivasti, pari leikkiä ja taukotilaan siirryttiin lelusiirrolla.
  • Toinen myös ok, mutta siinä tuli lelun irroituksesta isompi gäppi, joka rikkoi pennun keskittymisen. Uusi leikki kuitenkin ok, ja tauolle mentiin lelusiirrolla.
  • Omassa loossissa treenisessioiden välillä myös vähän leikkimistä lelulla (sis. ”break”).
  • Huomiotavaa jatkossa treeneissä: tarkkana ”break”-ajoituksen kanssa (liikkuuko käsi ennen sanaa?), sanallinen vihje irroitukselle (vrt. lelu passivoituu), nyt irroituksen ja istumisen ja leikin jatkumisen välinen yhteys katkesi -> näitä ei välttämättä hallissa, vaan leikitään ja palataan loossiin, treenisession aikana voisi tehdä myös jotain muuta kivaa (esim. luoksetuloja, ympyrätyöskentelyä jne).
  • Myryn treenin aikana K oli häkissä (suljettu) syömässä siankorvaa. Söi sitä varsin rauhallisena.
  • Loppuverkka 30min, kunnon kävelyä. Eka puolikas kelkkauraa pitkin, paluu kävelytietä pitkin. K pomppi paljon lumikasoille, joten oli varmasti väsyttävä lenkki.
  • Automatkat ok (tosin oli näköjään oksentanut hieman, en tiedä, oliko tältä reissulta vai m&m-reissulta).

Tässä vielä video Keron treeneistä:

httpv://youtu.be/ygK0zaHoR8c