Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

22.11.2009 Debyytti kolmosissa

Kisasimme tänään aamulla I-HAH:n järjestämissä kisoissa Purinalla. Tuomarina molemmissa starteissa oli Anne Viitanen. Radat olivat ihan kivoja, eivätkä mielestäni sisältäneet kummempia jippoja. Hyppykorkeudet taisivat olla 65cm, muuri oli matalampi.

Eka rata sujui ihan jouhevasti keinulle asti. Myry jotenkin meni keinulle hitaasti, ja sitten se vain hyppäsi keinulta pois. Tulipahan sekin koettua kisoissa. Sen jälkeen tulikin takkuilua, sillä keinun jälkeiseltä hypyltä tippui rima (taisi olla liian tiukka kaarros), sitten seuraava hyppy oli ok, mutta siitä seuraavalle (14.) ohjaus meni jotenkin pieleen ja Myry kielsi. Hölmönä sitten seistiin siinä esteen edessä, kunnes Myry teki paikaltaan ihan siitä esteen vierestä esteen yli, olipa taas järkevä ohjaus… Loppurata sujui sitten ihan ok. Lopputuloksena siis yhteensä 15 virhepistettä sekä sähellyksestä tulluttta yliaikaa yli 12s eli tulos lopulta 22,44, sijoitus 17./37.

Tässä jonkinlainen piirros radasta:

22.11.2009 agilityrata A

Toiselle radalle Myryllä tuntui hinkua enemmän, sillä koira ei malttanut pysyä hiljaa odotellessaan vuoroaan. Taisi se rataa suorittaessaankin huutaa paikoitellen. Tämä rata tuntui sujuvan ihan mukavan vauhdikkaasti tuonne puomin jälkeiselle muurille. Sitten jotenkin ohjasin koiran ohi muurista ja Myry oli tulossa jo koirasta katsottuna muurin oikealta puolelta ohi, mutta sain sitten ohjattua takaisin ja yli. Tästä vitonen. A-este ja kepit menivät oikein kivasti, mutta sen jälkeen mulla oli joku muistikatkos enkä ohjannut koiraa putkelle vaan seuraavalle esteelle. Senkin taisin ohjata väärin, ja muutenkin tuossa vaiheessa tuntui jotenkin oudolta… Hylky väärästä radasta. No, sattuuhan noista muistihäiriöitä. Muurisekoilun jäljiltä olisi tullut reilut pari sekuntia yliaikaa, joten eipä sillä oltaisi tuloksissa korkealla oltukaan.

Tässä jonkinlainen piirros radasta. Muistimoka tuli siis esteellä 18, enkä nytkään täysin muista, että kummasta suunnasta se hyppy piti oikeasti tehdä. Me tehtiin se tuohon piirrokseen verrattuna väärään suuntaan. Toisaalta tuon esteen asento saattaa olla ihan eri kuin mitä se tuossa kuvassa on…

22.11.2009 agilityrata B

Ja vielä pari kuvaakin meistä oli otettu ekalta radalta (kuvat © Jukka Pätynen, ks. koirakuvat.kuvat.fi):

22.11.2009 Myry kepeillä

22.11.2009 Myry pituudella

Ajatus aiheesta “22.11.2009 Debyytti kolmosissa”

Kommentointi on suljettu.