Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

3.2.2008 Agilitykisoissa

Osallistuimme tänään HAU:n järjestämiin agilitykisoihin Purina-areenalla. Ensin oli vuorossa hyppyrata, sitten agilityrata. Molemmissa lähdöissä mukana oli lähemmäs 90 koiraa. Hyppyradan tuomaroi Martti Salonen ja agilityradan tuomari Johanna Nyberg.

3.2.2008 HAU HyppyrataHyppyrata oli aika suoraviivainen, mutta sisälsi kuitenkin pari vaikeampaakin kohtaa, kuten 180 asteen käännös esteillä 5. ja 6., putkelta muurille ja sieltä hypylle ja renkaalle (esteet 9-12.) sekä kepeille vienti hypyn jälkeen. Rata sujui meiltä ihan mukavasti ja selvitettiin kinkkisemmät kohdat, mutta kepeille mentäessä tuli moka, sillä Myry menikin toisesta välistä sisään, harmi. Loppurata sujui ok ja alitimme ihanneajankin. Tuloksena siis 5 virhepistettä ja ihanneajan alitus 7,91 sekuntia. Myryn sijoitus oli 31/79.

3.2.2008 HAU AgilityrataToinen rata olikin haastavampi ainakin sen mukaan, miten mineillä ja medeillä meni. Nollasuoritukset olivat todella harvinaisia. Rata sisälsi muutaman hankalahkon kohdan, joista itse pidin kepeille vientiä (aika samanlainen kuin hyppyradassa), esteet 7.-9. jossa tultiin hypylle, siitä 90 asteen käännös (hypystä näkyvä este rengas) hypylle, 180 asteen käännös hypylle (ekasta hypystä näkyvä este putki) sekä esteet 13. ja 14. (180 astetta).

Meillä tuli moka jo heti alussa. Ilmeisesti olin jättänyt Myryn jotenkin huonosti ja sain ohjattua sen toisen esteen eli renkaan ohi. Ja kun Myry huomasi, etten tullutkaan mukana, niin se hyppäsi sitten takaisin renkaan väärästä suunnasta. Hylkyhän siitä tuli. Jatkettiin rataa ja kepeillä tuli sitten ongelmia. Jostain syystä tänään ei nuo kepit olleet helppoja. Ohjasin koiraa keppien vasemmalta puolelta eikä sen pitäisi olla sen ongelmallisempaa kuin oikealta puolelta ohjaaminen. Keppien jälkeen koko loppurata meni oikein kivasti. Myry oli hyvin kuulolla ja ohjattavissa ja ongelmakohdat selvitettiin kunnialla. Keinukin meni hallitusti ja loppusuorallakin Myryllä oli vielä kovasti virtaa.

Rankka päivä takana, mutta Myry selviytyi oikein hyvin. Virtaa oli vikassa startissa jäljellä ihan riittävästi. Ennen meidän vuoroa Myry ehti jo asettua makuulleen eli ihan hyvä, että Myrystä löytyy off- ja on-nappulat :)

Hyppyradalla starttasi 79 koiraa, joista tuloksen sai 51 koiraa. Näistä nollan sai 20 koiraa. Agilityradalla starttasi 79 koiraa, joista tuloksen sai 32 koiraa. Näistä koirista nollaradan teki 15 koiraa.