Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

19.11.2013 Keron eka visiitti Espoon raunioradalle

Tiistai-iltana meillä oli mahdollisuus vierailla Espoon raunioradalla, mikä ehdottomasti hyödynnettiin, vaikka alkamisaika olikin totuttua aiempi (kiirehän sitä taas tuli) ja sää.. no syksyinen.

Otin Keron alueelle tallailemaan, mikä olikin ihan hyvä ratkaisu. Sai omaan tahtiin tutustua porukkaan, paikkaan, alustoihin, pimeyteen jne. Sitten Kero pääsi takaisin autoon odottelemaan omaa vuoroaan.

Suunnitelmissa oli tehdä ihan perusilmaisuja hyödyntäen erilaisia alustoja ja piiloja. Toki mieli olisi tehnyt tehdä jotain suurta ja hienoa ja antaa Keron vaikka etsiä, mutta näin tuntui hyvältä ja tavoitteiden mukaiselta. Ja hyvinhän se meni, ja koirakin joutui pähkäilemään ja treenin jälkeen olisi halunnut jäädä radalle muiden seuraan ;)

Alkuun Kero sai leikkiä ensimmäisen maalihenkilön kanssa. Tämä oli itselleni tämmöinen tarkistus, että homma pelaa. Ja hyvinhän se näytti pelaavan.

Kaikki ilmaisut tehtiin yksitellen siten, että etäisyydet säilyivät lyhyinä, piilot tai pääsy vaihtelivat ja Kero näki seuraavan henkilön siirtyvän piiloon.

Ensimmäinen oli kasan päällä alaspäin olevassa kaivossa osittain näkyvillä. Hyvin meni.

Toinen oli elementtikasan päällä kyykyssä. Tänne Kerolla oli alkuun haastetta päästä eli joutui pähkäilemään asian kanssa. Hoksattuaan ilmaisu ok.

Seuraava mm meni toisen kasan vieressä olevaan putkeen. Tässäkään ei sen kummempia, näytöllä Kero tosin jäi vähän kauemmaksi makaamaan.

Neljäs oli vähän haastavampi, sillä mm meni keskikasalla olevan elementtipiilon sisälle. Tässä Kero joutui itse asiassa vähän etsimäänkin, mutta hyvin työsti. Ilmaisun kanssa oli haastetta, sillä ihan sinne piilon sisälle Kero ei mennyt eikä siis koskenut kuppiin. Kolmannella yrityksellä onnistui. Ja näytölläkin jäi roikkumaan 2on-2off-asentoon siihen elementtien päälle… Tämä oli aika hyvä juttu eli tarvetta on treenata myös piiloja, joissa oikeasti pitää mennä jonkin sisälle. Ja tämä oli vielä vähän alaspäin/esteinen piilo.

Viides oli sitten alemmalla elementtihökötyksen maantasolla olevassa piilossa. Tässä lähinnä pointtina oli saada helppo päätös, mutta haastaa koiraa vähän liikkumisen (kasojen ylitys) suhteen.

Duunin jälkeen Kero sai vielä leikkiä sille ihan uuden ihmisen kanssa (oli tosin kahdesti mm:nä). Ja hyvinhän se leikki maistui :) Jäi hyvät fiilikset tästäkin treenistä :) Ilmaisuketju oli aika varma, sillä oma liikkumiseni, vaihtelevat lähestymiskulmat ja alustat eivät häirinneet ja Kero malttoi odottaa irroitus- ja näytä-vihjeitä. Plus maalihenkilöllä mentiin nätisti makuulle :)

Illan päätteeksi myös Myry pääsi etsimään yhden tyypin. Ja olihan se aika innoissaan, olisi halunnut jatkaa… :D

Hyvät treenit, ja tosi mielenkiintoinen rata. Ehdottomasti on päästävä joskus taas uudestaan :)