Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

12.2.2015 Viikon etsimiset (sis. video)

10.2.2015 Hyrylä, Tuusula

Ekalla reagoi selvästi ja päästin etsimään, mutta oli näköjään vanhan piilon haju juuri siinä kohdalla. Sen jälkeen Kero juoksenteli ja meni hetki ennen kuin sai piilosta hajun.

Tokalle jatkettiin edelliseltä piilolta, Kero irtaantui, mutta mennääkseen polulle, mitä pitkin mm oli liikkunut, ja jäi sinne nuuhkimaan pitkäksi aikaa jotain hajua (ei tullut luokse kutsuttaessa). Tämän jälkeen liikkui mm:n jälkeä pitkin, mutta ennen piiloa jumittui taas johonkin hajuun.

Jos jatkossa tehdään reagointiharjoituksia, niin voisi pitää kytkettynä niin pitkään, kunnes näyttää saavan hajun. Treeni myös plänättävä selvästi huomioiden myös paikalliset tuuliolosuhteet (ei vain, mitä lähin mittapiste kertoo).
Lisää luopumistreeniä (jotta mm. luoksetulo toimii hajuilta).

12.2.2015 Juvanmalmi, Espoo

Kerolla takana agilitytreenit, sen jälkeen loppuverkkaa ja odottelua autossa. Treenikamat päälle autossa, sitten kytkettynä alueelle. Kero oli rauhallinen, ja kulki kytkettynä varsin työmoodissa, eikä välittänyt toisista koirista hallin edessä eikä tienvarren hajuistakaan. Lähti heti innolla etsimään!

Maalihenkilö oli kääriytynyt valkoiseen pressuun, kasvot näkyvillä. Ilmaisu ok, etäisyyttäkin oli. Rullan otto ei alkanut heti (oli antanut pusun ja sitten miettinyt hetken). Kytkin näytölle, mutta edelleenkään en pitänyt liinasta loppuun asti kiinni.

Työsti tosi hyvin. Kävi tsekkaamassa molempien hallien edustalla, haki ja tarkensi. Yhdellä kasalla kävi vähän pöhkimässä, olisiko näyttänyt pelottavalta ja jos sinne tuli mm:n hajua (ehkä?).

Ohessa maalihenkilön kuvaama video Keron treenistä: