Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

17.11.2013 Omatoimitreeniä agissa

Ehdinpäs sittenkin Keron kanssa tänään Agilityohjaus 2:n omatoimitreeneihin! Mentiin sillä suunnitelmalla, minkä väkersin jo viime viikolla eli suoraan, kohtikäännöstä, suoraan ja loppuun joku sopiva rallattelupätkä.

Treenien huomiot lyhykäisyydessään:

  • Suoraan mentäessä Kero vilkaisee minua ekan hypyn jälkeen
  • Kohtikäännöksessä on vielä loiva kaarros  (tehtiin tosin vain 1x DOL ja 1x DOR)
  • Lelunheittäjäavustaja on iso häiriö -> nyt kokeiltaessa Kerolla oli heti fokus avustajaan, eikä se katsonut eteenpäin ja minä hölmö #1 menin sen vielä vapauttamaan siitä -> hyppäsi kyllä ekan hypyn, mutta kaarsi edestäni suoraan avustajan luokse ja minä hölmö #2 sanoin vielä ehdollisen vahvisteenkin…
  • Tokassa jaksossa avustaja saikin olla seisoskelemassa kentän laidalla ja kolmannessa jaksossa heitti lelun sermin takaa, nämä eivät vaikuttaneet Keron estefokusointiin.
  • Vauhtipätkä meni oikein kivasti, mutta niissäkin tuli vilkaisut renkaan jälkeen -> vikassa toistossa treenikaveri kertoikin hyvän havoinnin eli ehdollisen vahvisteen ”jee” jälkeen Kero vilkaisee minuun… ja niinhän se tosiaan tekeekin… videolta sen näkee… voihan rähmä…
  • Tauoilla oli vähän levottomuutta, vaikka malttoikin olla alustallaan, mutta välillä tuli vähän kovempaa piippaa… hmm… ehkäpä pitäisi taukoilla myös ihan ulkosallakin välillä.
  • Leikkiminen oli intensiivistä ja lelun (harvat) palautukset onnistuivat myös.

httpv://youtu.be/fs5UgbqV-3c

Ja treenien jälkeen olikin taas kiva päästä loppuverkkaamaan Taran seurassa. Koirakontaktit ovat aina plussaa, kun Kero niin tykkää ja toisaalta leikkimisen lisäksi myös hihnakävelyt menivät mallikkaasti seurassa :)