Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

17.-18.5.2014 Landeilemassa

Lauantaina taloyhtiön talkoiden jälkeen hilpaistiin taas mökille viettämään loppuviikonloppua. Sääennusteet lupasivat onneksi aika kesäistä säätä, joten lyhyempi hetki landella ei haittaisi yhtään:)

Lauantaina tehtiin Kerolle ihan vain lyhkänen treeni. Tai no, olin plänännyt mini-e:n siten, että kierretäänpä tontti aidan toiselta puolelta keston saamiseksi ja maalihenkilö voi olla jossain pihapiirin lähistöllä valitsemassaan paikassa.

Yllättäen pläni ei toiminutkaan. Kero kyllä lähti haluamaani suuntaan, mutta sitten se teki 90-asteen käännöksen pihapiirin suuntaan, irtosi sinne vauhdilla. Lähdin onneksi perään katsomaan. Keroa ei enää näkynyt ja ehdin kävellä navetan viereen, kun Kero paukkasi aitan takaa metsästä rulla suussa. Ilmaisu ok. Ja ilmaisuetäisyys vähintään 50m (mittasin jälkikäteen). Ja mikä parasta, ilmaisu toimi siitä huolimatta, että olin pois näköpiiristä (piilolta katsottuna) ja toisaalta liikuin äänettömästi ja kolmannekseen Kero oli viimeksi nähnyt minut lähetyksessä (aika kaukana). Eli propsit Kerolle päättäväisestä ja itsenäisestä duunista. Itselleni kehut siitä, että annoin Keron tehdä duunin itse ja seurasin sitten koiraa, mutta kehitettävää olisi treenin suunnittelemisen suhteen, jos haluan vahvistaa kestoa ja yhteistä työskentelyä sinkoilun ja pikalöydön sijaan..

Lauantaina tuli myös edistettyä hieman kontaktitreenausta. Tehtiin ihan tee-se-itse-meiningillä alkeellinen keinu eli pari turhaa laudanpätkää yhteen, niiden alle vielä haloiksi pilkkomaton koivunrunko ja siinähän se sitten olikin. Kero (ja siinä samassa Myrykin) tarjosi kivasti lankulle menoa ees sun taas eikä sitä haitannut yhtään, vaikka välillä sitä lankkua vähän liikuteltiin ylös ja alas. Hyvällä alulla siis tämäkin. Jopa Viimakin halusi suorittaa tätä ”keinua” ;)

Sunnuntaina nukuttiin pitkään… ihanaa :) Jopa koiratkin nukkuivat hyvin, vaikka varmasti niillä alkoi olla tuvassa aika valoisaa.

Aamulla Kerolle oli luvassa mini-e, ja tällä kerralla se järkättiin kyllä niin, että varmasti tulisi edes vähän kestoa. Pläni oli, että lähdin Keron kanssa metsätietä kääntöpaikalle (600m mökiltä), mm piiloutuisi metsän läpi jonnekin puolivälin tienoille ja meidän tehtävä oli sitten siksakata kohti mökkiä.

Mini-e:n reitti
Mini-e:n reitti

Kero irtosi heti alussa kivasti. Jopa niin ”kivasti”, ettei sitä kuulunut mistään. No, jatkoin itse kuitenkin liikkumista ja jonkin ajan kuluttua Kero ilmestyikin jostain takaa. Tässä vaiheessa varmistin mm:ltä, ettei koira ole käynyt. Ei ollut. Jatkettiin sitten matkaa. Kero pysyi näkösällä ihan ok, mutta sitten se taas irtosi. Ja jonkin ajan päästä ilmestyi taas takaa. Nyt se hyppeli siinä risujen yms yli ja näytti, että sillä on rulla suussa. Hmm.. Pmr:stä ei ollut kuulunut varmistusta. Siinä Keron tullessa lähemmäksi kehuin koiraa, mikä ehkä oli väärin. Kun Kero tuli luokseni, se tiputti rullan, noukki sen uudestaan ja hölmöläisenä kytkin Keron. No, eihän se näytölle lähtenyt kuin metrin päähän. Hrmm. Tässä vaiheessa varmistin mm:ltä, ja eihän Kero ollut missään lähimaillakaan käynyt. Se siitä sitten, mitä lie ilmaisi tai miksi ilmaisi vai painostinko minä sen ilmaisemaan?

No, jatkettiin sitten taas matkaa. Rullan kanssa oli jotain ongelmaa, mm. jalka jäi rullan väliin ja sitten toisella kerralla rulla olikin ehtinyt jo laueta. Tulipahan pieni tauko näissä kohdin. Rämmittiin eteenpäin, ja sitten Kero taas irtosi. Sitten mm ilmoitti pmr:n kautta, että Kero pöhkii. Sen jälkeen taisinkin kuulla haukahduksen, pmr:n äänen ja sitten Kero tulikin rullan kanssa. Eli Kero oli alkuun nähnyt mm:n kohtuu avonaisella paikalla, jäänyt kymmenisen metrin päähän, pöhkinyt ja lähtenyt toiseen suuntaan (ei siis mm:lle). Sen jälkeen, kun Kero oli kuullut mm:n äänen, niin se oli sitten mennyt mm:n luokse ja kaikki oli taas niin onnellista. Mielenkiintoista.

Sunnuntaiaamuna tehtiin sitten vielä vähän mökkikeinuiluakin, kun keksin hyödyntää jonkun purkin kantta kohteena. Niin, ja palkkiona käpyä :D Tässäpä pieni video:

httpv://youtu.be/jp1YRmXgPhE

Illalla ennen kotiin lähtöä otettiin sitten vielä ihan perusilmaisut pihapiirissä. Kaksi ekaa piiloa olivat aitassa eikä näissä sen kummempaa. Tai ekan piilon osalta Kero otti rullan suuhun jo oven suulta, kun näki nurkassa mm:n. Hyväksyin tämän kuitenkin (en tiedä, olisiko pitänyt vaatia lähempi tarkastaminen).

Kolmas piilo oli navetassa. Sinne Kero juoksi kyllä vauhdilla, mutta ei ekalla kerralla pystynyt tarkentamaan, jolloin se kävi vähän kiertämässä sitä navettaa palatakseen takaisin siihen osaan, missä oli käynytkin. Sieltä sitten löytyi.

Neljäs piilo oli naveta takana. Tämä oli helppo ja nopea. Viides piilo olikin sitten mielenkiintoinen, sillä ohjeistin mm:n menemään saunarakennuksen taakse. Lähetin koiran, ja jäin seurailemaan koiraa, joka lopulta kirmasikin pihapiirin suuntaan. Ajattelin, että siellä on vain niin paljon hajua, mutta annoin koiran juosta sinne (hyvä niin). No, sitten hokasinkin, että Kero tarkistaa autoa (ovet avoinna) ja sehän ottaa rullan! Maalihenkilö olikin mennyt takapenkille… Ihan hyvä ylläri ohjaajalle :)

Tässä ilmaisutreenit videoituna:

httpv://youtu.be/i_tA0sFj8VM

Eli semmoiset mökkeilyt tällä kerralla. Sää tosiaan suosi, ja käytiin myös tsekkaamassa lampeakin. Vielä eivät pojat pahemmin kahlaamista harrastaneet, Kero ehkä eniten, mutta uimaan ei kyllä tohtinut.

Ja sitten muutama kuvanen:

Myry antaa Kerolle huutia
Myry antaa Kerolle huutia
Läträäjä
Läträäjä
Märkäpoika posaa
Märkäpoika posaa