Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

12.5.2013 Kero ilmaisutreeneissä

Treenattiin Kivikossa, jonne otin mukaan vain Keron. Alkuun tehtiin 2x1min luoksepäästävyyttä ja sitten 3min koirahäiriöitä. Loppua kohti meni ihan mallikkaasti. Vikassa luoksepäästävyysjaksossa pääsimme jopa kättelemään henkilöä. Koirahäiriöosuudessa hengailtiin kauempana edestakaisin, ja oli ihan kiva huomata, että kontakti alkoi säilyä myös liikuttaessa.

Ilmaisutreeneissä tehtiin Keron kanssa neljä sarjaa, joissa toistoja kussakin 3-4. Treenattiin alustalle menoa, alusta oli n. puolen metrin päässä henkilöstä, joka seisoi tai oli kyykyssä. Kero meni tosi innolla alustalle makaamaan. Palkattaessa paikoin ehti kyllä nousta. Kokeilin myös, josko rulla yhdistettynä näyttöön toimisi (ei olla kotona tehty), mutta eihän pojalla ollut mitään aikomusta ottaa rullaa suuhunsa, kun juuri näyttöä olimme tehneet, joten tehtiin sitten vielä näyttöä :D Mutta pitihän se nyt kokeilla/testata.

Treenien jälkeen tein sitten kolme rullan pito -jaksoa ja yhden kuppiinkoskemisjakson. Näissä ei mitään haasteita, hyvin toimii. Kotiläksyksi siis alkaa yhdistellä osakäytöksiä toisiinsa eli rullan pito + näyttö. Kun iltasafkat oli ansaittu, käytiin vielä metsän puolella kävelemässä ja taiteilemassa kallioilla.

image

image