Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

20.5.2014 Taajamametsätreeniä (ja videointia)

image
Myllykoskella piilossa

Tiistaina oli kyllä tosi lämmin sää, mutta treenattiinpa silti. Tällä kerralla treenipaikka oli Nurmijärvellä Myllykoskella, missä liikkuu muutakin porukkaa eli ihan taajamametsästä oli kyse.

Alkuun ehdin ulkoiluttaa pojat oikein kivasti ennen treenien alkua (hyvä, että olin ajoissa) ja sen jälkeen pidin pojat messissä, kun käytiin läpi, mitä kukin treeneissä tekee. Ihan hyvää sosiaalistamistreeniä.

Kero pääsi treenaamaan toisena koirana. Olin ajatellut, että tyypit voisivat olla kohtuu lähellä, jotta fokus säilyy duunissa ja löydöt tulisivat nopeasti. Kaksi ekaa sujuikin näin. Työskentely sujui hyvin, samoin ilmaisut olivat ok. Kolmannelle Kero kyllä lähti hyvin, mutta löytöä ei tullutkaan heti. Saatiin edetä muutamia minuutteja ennen kuin tyyppi löytyi. Siinä välissä Kero oli ehtinyt kadottaa fokuksen ainakin pariin otteeseen, ja olin kutsunut sitä luoksekin muista puuhista.

Otettiin sitten vielä neljäs tähän perään, mutta eihän sekään sitten ihan niin putkeen mennyt. Kero nimittäin irtosi enemmän polun kuin maalihenkilön suuntaan, joten  jouduin taas kutsumaan luokse muilta hajuilta. Liikkuminen (irtoaminen) oli jo vähän kehnoa ja saatiin mennä aika lähelle maalihenkilöä ennen kuin Kero hokasi tyypin.

Treenien päätteeksi otin pojat taas möllöttämään parkkikselle, kun käytiin läpi, miten kullakin oli treeneissä mennyt. Ihan hyvää sosiaalistamistreeniä tämäkin.

Ensimmäinen ilmaisu maalihenkilön näkökulmasta katsottuna:
httpv://www.youtube.com/watch?v=BxWlqLsiwkM

Ja tässä videossa kaikki ilmaisut (eka ja toka ilmaisu lähes kokonaisuudessaan):
httpv://www.youtube.com/watch?v=iqoPXGRjE_I