Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

14.4.2013 Myryn kokeenomainen treeni

Klaukkalan moottoriradalla.
Klaukkalan moottoriradalla.

Sunnuntaiaamuna herättiin aikaisin ja ajeltiin Klaukkalaan, missä Myrylle ja minulle oli järkätty kokeenomainen treeni eli sopivankokoiselle alueelle oli kolme tyyppiä piiloutunut, itselleni kartta käteen, koiralle vähän hallittavuutta, etsintäsuunnitelma ja sitten menoksi ja aikaa puolisen tuntia.

Etsintäsuunnitelmana oli aloittaa kiertämällä pyöräuraa ja siitä sitten jatkaa pohjoispäätyyn, edetä rajaa pitkin ja sitten poikittaa alue vielä pariin otteeseen, kunnes alue olisi läpikäyty.

Ensimmäinen löytyi viiden minuutin etsimisen jälkeen uran lähistöltä metsän puolelta. Itse asiassa suunnitelmana oli alkujaan jatkaa jo vähän ennen kohti pohjoista, mutta kun Myry selvästi merkkasi ja myös irtosi eteenpäin, niin pitihän sitä perään mennä tsekkaamaan. Tämän jälkeen palattiin takaisin (totesin, että tuo alue jäi nyt katsomatta, mutta tarkistetaan se sitten lopuksi).

Päästiin uralta pois, rämmittiin hieman lumessa (tai Myry rämpi) ja pian Myry tulikin rullan kanssa. Toinen löytö kolmen minuutin sisään. Tämän jälkeen kierrettiinkin sitten hyvä tovi eli lähes puoli tuntia aluetta läpi. Tehtiin halkaisu, käytiin vielä tarkentamassa (eli rämpimässä hangessa) pohjoispuolella (tosin Myry ei sinne merkannut yhtään) ja sitten palailtiin takaisin pohtimaan, että mihinkäs sitä nyt. Siinä aikani mietittyäni päätettiin sitten vihdoin mennä sinne, missä ei oltu vielä käyty eli siellä ajouran osassa, jonne oli tarkoitus palatakin lopussa…

Myry sitten irtosi metsään, rämpi lumessa ja tuli rullan kanssa. Tiputti tosin rullan jokunen metri ennen, mutta päästin sen kuitenkin näytölle. Huono ilmaisu, kaksi ekaa olivat ihan mallikelpoisia, mutta näin siinä käy, kun koira on väsynyt, heikoin lenkki katkeaa… Kolmas löytö 28 minuutin jälkeen edellisestä. Kokonaisaika 36 minuuttia.

Myryn treeni
Myryn treeni

Treenin jälkeen itselleni oli jo selviö, että tämmöisen suorituksen jälkeen ei olisi mitään asiaa parin viikon päästä olevaan kokeeseen. Realiteetit vain on hyväksyttävä, ja niinpä päädyin lopulta siihen, että peruutin koeosallistumisen. Jatketaan nyt kuitenkin kesä vielä treenaamista ennen kuin on Myryn vuoro siirtyä kokonaan eläkkeelle.