Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

13.4.2013 Ilmaisuryhmän katselmointia

Lauantai vietettiin vähän kosteahkossa säässä Petikossa. Ensin oli vuorossa hallittavuustreeniä, johon Kero tosin osallistui vasta loppupuolella, kun tehtiin ohitusharjoitusta (ja sitäkin tehtiin sivummalla). Pitääpä seuraavia kertoja varten miettiä joku systeemi, jossa mekin pääsemme tekemään hallittavuusjuttuja :)

Keron etsimistreeni oli aika hauska. Metsän puolelle piiloutui kuusi tyyppiä, ja yksi katsoi piilot, ja ohjeisti meidät sopivaan aloituspisteeseen tuuliolosuhteet huomioiden. Mennessämme paikalle mäen päällä odottava henkilö oli vähän mörkö, mutta uskallettiin mennä luokse ja syötiinpä siinä sitten purkki tyhjäksi. Sen jälkeen lähdettiin etsimään.

Eka löytyi nopeasti, ja sinne Kero meni ehkä vähän arvioivasti. Toisellekin mentiin vielä vähän arvioivasti, mutta sen jälkeen kolmatta saatiinkin vähän etsiä. Kierrettiin kaatunut puunrunko, ja siinä välissä Kero ehti pitää huolta muusta porukasta tsekkaamalla, että kaikki todellakin kulkevat mukana. Kolmas oli piiloutunut tosi hyvin oksien sekaan, joten koiran reaktiota oli hyvä seurata. Henkilön luokse mentiin nyt oikein reippaasti.

Seuraava maalihenkilö oli ihan siinä lähellä, mutta polun toisella puolella ja siten, että piti kiertää takaisin, jotta koiralla olisi mahdollisuus saada haju. Tätä oli aika mielenkiintoista katsoa, koska pentu joutui tarkentamaan tosi paljon hajua ja kun siinä oli vielä kaatunut puukin edessä, niin pentu joutui tekemään vähän töitäkin, jotta pääsi maalihenkilön luokse. Tämä oli kanssa tosi hyvä piilo.

Viidennelle Kero nappasi hajun ihan ok, ja kuudennelle taisi sitten jäljestää ja vähän epäröi maalihenkilön luokse mennessään, mutta yhtä kaikki, luokse mentiin ja oltiin tyytyväisiä saadusta palkkiosta.

Kaiken kaikkiaan ihan hyvä treeni. Piilot olivat hyviä, ja koira joutui työstämään ja tarkentamaan hajut loppuun asti. Vielä paikoin henkilön luokse meneminen on vähän arvioivaa, mutta eiköhän se tästä lutviudu, kun saadaan toistoja ja hyviä kokemuksia alle :) Treenin jälkeen pentu ainakin oli ihan hyvissä fiiliksissä ja itse treenin aikanakin oli kunnon tekemisen meininki päällä.