Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

20.1.2013 Taajamatreeniä pukkaa

Sunnuntain pakkasille osui Myryn taajamaetsintätreeni. Eipä siinä muuta kuin lämpimät vaatteet päälle paksuine hanskoineen ja sitten menoksi. Nämä olivatkin sitten Myrylle ekat etsimiset tälle vuodelle… hupsista vain.

Tarkistettavina olivat aloituspaikan läheiset kaksi koulua, tietä ja vähän kauempana ollut kolmas koulu sekä urheilukenttien lähimestat. Aloitettiin läheltä, kierrettiin ja tsekattiin mahdolliset jäljet. Myry liikkui ihan kivasti, tutki jälkiä ja muutenkin oli ihan hyvässä etsimisvireessä. Jälkiä löytyi, mutta ei sen kummempaa. Parissa kohtaa Myry merkkasi enemmän, mutta mitään ei löytynyt. Niinpä sitten lopulta jatkettiin kohti alueen kauimmaista päätyä.

Matkan varrella ei kummempia reaktioita tullut. Koulun luona lähdettiin tarkistamaan pihalla olleita jälkiä, ja päädyttiin yläpihalle. Siellä Myry merkkasi rinteeseen (päällä talo), mutta ei sitten sen enempää. Siinä sitten tuli joku ulkopuolinenkin alueen poikki, ja Myry olisi peräänkin lähtenyt. Siinä vaiheessa pähkäilin, että mennäänkö takaisin alemmas, vai tsekataanko sittenkin vielä vähän lisää. Olimme jo menossa pois, kunnes päätin, että tsekataan nyt kuitenkin.

Tämä olikin aika jännä, koska tässä vaiheessa hokasin, että siellä pihalla lasten kiipeilytelineen kupeessa seisoi henkilö! Aika käsittämätöntä, etten ollut huomannut aiemmin, eikä Myrykään ollut reagoinut mitenkään. Lopulta Myrykin huomasi tyypin, meni luokse, ihmetteli pitkään, meni ehkä vähän rauhoittaville käytöksille, kunnes tuli luokseni ilman rullaa. Jotain siinä piippasi, mutta lähti sitten uudestaan tyypin luokse, ja palasi rullan kanssa. Mitä lie… Mielenkiintoista kuitenkin, joten otetaanpa nyt ilmaisutreeneissä kertauksena myös avoimella alueella möllöttävät liikkumattomat tyypit.

Tämän jälkeen jatkettiin sitten takaisin kohti alapihaa. Siinä matkan varrella ritiläportaiden kohdalla Myry ykskaks livahti pöpelikköön, ja tuli rullan kanssa takaisin. Siellä oli tyyppi puussa istumassa. Tämän tyypin löytö ja ilmaisu olivat kyllä niin eleettömiä että, mutta homma hoidettiin. Tässä vaiheessa aika oli mennyt n. kolmisen varttia.

Pari esinettä oli jäänyt löytymättä, joten mentiin ne sitten täsmäetsimään. Löytyivät sieltä alun koulurakennusten liepeiltä. Yksi oli sisäänmenosyvennyksessä pömpelin takana ollut pipo (jonka Myry toi), ja toinen oli sitten yhdessä puskassa (pipo, jonka Myry toi).

Kokonaisuudessaan treeniä tunnin verran siirtymisineen jne. Teki ihan hyvää, ja oli koiralle ja ohjaajallekin ihan riittävän kevyt alku tälle vuodelle.

Myryn e-treeni
Myryn e-treeni