Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

16.4.2013 Tiistain rally-toko

Tiistaina treenattiin Keron kanssa ohjatusti rally-tokoa. Paikalla oli ryhmän vakkareiden lisäksi yksi korvaaja, joten vähän uutta häiriötä oli tarjolla.

Tunti aloitettiin sillä, että tehtiin alkuun herättelynä yhdessä liikkumista ja kontaktin vahvistamista kaikki koirat yhtäaikaa. Tämän jälkeen oli vuorossa pienen rally-toko-radan suoritus. Kyltteinä olivat lähtö, käännös oikealle, 270-asteen käännös oikealle ja maali. Ekalla kierroksella Kero tarkisti tuon kolmannen kyltin, mutta muuten meni ihan kivasti. Tokalla kierroksella käytin naksusanan sijaan naksutinta, ja niinpä sain vahvistetiheydenkin paljon paremmaksi ja kontaktikin säilyi tosi hyvänä.

Puolivälissä tuntia käytiin ulkona happihyppelyllä, minkä jälkeen jatkettiin päivitetyllä radalla: lähtö, käännös oikealle, 270-asteen käännös oikealle, täyskäännös oikealle ja maali. Ennen tätä harjoiteltiin täyskäännöksiä yhteisesti. Aika helppo nakki Kerolle :)

Itse rata tehtiin pari kertaa. Kumpikaan kerta ei nyt ihan putkeen mennyt, vaikka molemmilla kerroilla alku sujuikin hyvin. Loppusuora oli jotenkin haastava käännösten jälkeen etenkin, kun kämmäilin palkkausten kanssa. Jos nami tipahtikin maahan eikä mennyt suoraan Keron suuhun, niin siinä tuli turha väli ja Kero ehti bongata kaikkea muuta. Eli tarkkaavaisuutta itselle siis.

Lisäksi tunnilla harjoiteltiin pohjataidoista  peruuttamista, mutta Keron kanssa lähinnä vahvistin sitä, että se seisoisi / liikuttaisi jalkaansa.  Haastavaa, kun Kero helposti tarjoaa istumista / maahanmenoa. Ja muiden harjoitellessa sivulletulemista, me harjoiteltiin istumista vihjeestä. Olen nyt siis kotona vihdoinkin liittänyt istumiseen vihjesanan, joten nyt saatiin varsin hyvää yleistystä tehtyä.

Hyvät treenit tälläkin kertaa, ja ainakin rauhoittumisen osalta Kero käyttäytyi fiksusti. Ehkä se taas ihan tunnin loppupuolella saattoi olla vähän levoton, mutta ei niin pahasti, että siitä hirveästi enää mitään muistaisin.

Treenin jälkeen mentiin sitten Petikkoon, missä Kero sai työskennellä iltaruokansa. Leikittiin ensin lelulla ja tehtiin lähtöharjoituksia jne. Sen jälkeen jatkettiin ruokapurkkien kanssa lähtöharjoituksia sekä ihan loppuun myös luopumista (eli ohiteltiin ruokapurkkia). Treenisession jälkeen käytiin sitten peltokävelyllä (Myry myös messissä).