Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

6.6.2012 Pentukurssia, lapsia ja ilmaisuja

Tällä kerralla olikin sitten viimeinen PLS:n pentukurssin kerta, ja treenit olivatkin vähän erilaiset. Nimittäin nyt tehtiin  yksitellen, ja sillä aikaa muut koirat odottivat toisaalla ja ihmiset olivat katsomassa ja kuuntelemassa siinä vierellä.

Kero sai olla ensimmäinen koira, ja sai käydä tutustumassa kaikkiin ihmisiin siinä kertoillessani, mitä me olemme tässä viime aikoina puuhastelleet. Kuukauden aikana meidän treenaukset ovat keskittyneet lähinnä perusasentoon, ilmaisuketjuun sekä myös maahanmenoon. Näistä sitten muille näytimme perusasentoon hakeutumista (Kero haki tosi hienosti!) sekä sitten näytettiin myös luoksepäästävyyttä, mikä sekin meni hienosti (niin että me mentiin ihmisen luokse sekä myös että ihminen tuli meidän luokse).

Sitten olikin aika laittaa Kero odottamaan puskaan. Kero ei ole aiemmin ollut kytkettynä missään ilman meikäläistä, joten alkuun kuului vähän ääntelyä, mutta aika nopsaan Kero hiljeni ja malttoi olla lopputunnin ihan ok. Vähän siellä puskat heiluivat  (kuoppaa kaivettu). Pitääkin jatkossa varautua, ja ottaa vaikkapa aina joku puruluu tms mukaan, jotta koiralla on myös jotain pientä nakerreltavaa odotellessaan.

Treenin jälkeen meillä oli minitreenit sosiaalistamisen ja ilmaisujen merkeissä. Sosiaalistamiseen kuului lapsen kohtaaminen. Vähän oli pelottavaa, mutta namia käytiin kuitenkin kädestä nappaamassa. Sitten kun oli treenattu ilmaisuja ja Kero oli saanut olla vieraassa autossa odottamassa, niin lapsen läsnäolo oli jo ihan neutraalia Kerolle. Kero kävi itsekseen nuuskimassa ja tutkailemassa, joten uskoisin, että jäätiin plussan puolelle alun pöhinöistä ja epävarmuudesta huolimatta. Jatkossa olisi tarkoitus totuttaa vähän toisella tavalla hyödyntäen BAT-tekniikkaa.

Ilmaisuharjoitukset sujuivat myös ihan kivasti. Ruokapurkit menivät seuraavasti:  1p näyttö (ihminen), 1p kuppi + rulla, 3p kuppi+rulla+näyttö (ihminen) (ja 1p lapsi sai antaa ruoan).

Kaiken tämän lisäksi alkuun ja loppuun puolen tunnin kävelyt eli Kerolla olikin sitten kunnon puuhailta, kun ilta vielä jatkui pihaoleskelun merkeissä kotona.