Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

11.3.2019 Keron nosework-kuulumisia

Keron nosework-kuulumisia ei olekaan täällä blogissa päivitelty hyvään toviin, joten ehkä nyt on siihen hyvä aika. Keron kanssa on kyllä harjoiteltu ihan säännöllisesti ja fb-sivulle olenkin joitain treenivideopätkiä laittanutkin.

Kerran viikkoon olemme käyneet Patrick Stewartin treeneissä (100 Paw Scent Dogs), joissa olen vuorotellut treenattavaa koiraa. Välillä Kero, välillä Disco.

Maaliskuun ensimmäisen viikonlopun aikana osallistuimme Eläinpalvelu Feeniksin tiloissa järjestettyyn paimensukuisten lapinkoirien nosework-kursseiluun. Paikalla oli yhdeksän lapinkoiraa ja yksi labradori, kouluttajan toimi Nina Norring. Porukka oli jaettu kahteen ryhmään eli aloittelijoihin ja jatkokurssilaisiin. Ensimmäisenä päivänä oli treenin lisäksi teoriaa, mitä olikin ihan kiva kuunnella ja kertailla. Oli myös hyvä käydä tekemässä treeniä meille uudessa ympäristössä sekä saada sokkotreeniä pienen yleisön edessä.

Seuraavan kuukauden aikana jatkamme treenaamista ja keskitymme huhtikuun puolivälissä oleviin kakkosluokan kokeisiin. Silloin Helsingissä on tarjolla peräti kahdet kokeet, joihin toivomme pääsevämme mukaan.

Seuraavassa YouTubeen saakka päätyneitä treenivideoitamme tammi-maaliskuun ajalta:

Tammikuu

9.1.2019 sisäetsintää kahdella hajulla
9.1.2019 ajoneuvoetsinnät

Helmikuu

4.2.2019 häiriöhajusähläykset kotona
6.2.2019 laukkuetsintää häiriöhajuilla
8.2.2019 kotitreenausta (vertailuvideo)

Maaliskuu

2.3.2019 paimensukuisten lapinkoirien nosework-kurssin ekan päivän treenit
3.2.2019 paimensukuisten lapinkoirien nosework-kurssin toisen päivän treenit
6.3.2019 treenejä sisällä
9.3.2019 korkean piilon työstämistä
10.3.2019 mökkinosetusta