Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

24.2.2019 Discon videokoostetta helmikuulta

Discolla on nyt ikää jo hurjat 1v 4kk, joten on hyvä hetki taas kaivella vähän videoita koosteeksi tälle sivulle. Treenimielessä on jatkettu hiljakseen puuhaamista eli vähän nose workiin liittyviä täsmäjuttuja, agilityn osalta uusia sanallisia vihjeitä sekä vähän treenattu ohjausjuttuja. Tuntuu, että aikaa vain kuluu, ja me ei vain jotenkin ehditä tehdä mitään edistyksellistä. Mutta ehkä se vain tuntuu siltä, kun tehdään lähinnä pieniä palasia, joista myöhemmin pitäisi tulla suurempi ja näyttävämpi kokonaisuus :)

Agility

Agilityn osalta siirryttiin H360-opinnoissa Blueprintin oppitunteihin. Eteneminen on nopeaa, kunhan vain pääsisi treenailemaankin. Ulkona näitä ei nyt valitettavasti voi tehdä eikä kotona sisällä mahdu. Etenkin, kun olisi tarvetta opetella sanallisia vihjeitä lisää ja paremmin.

Blueprint Lesson1 ex1-harjoituksia
Tässä loput BP L1 ex1-harkat sekä ex2-harkat
Uutena juttuna tiukka vasen käännös pelkästä sanallisesta vihjeestä

Nose work

Nose workin osalta tehtiin kotosalla lähinnä ilmaisuharjoituksia pienen metallirasian avulla, vähän häiriötreeniä ja muuta kivaa, ohjatuissa keskityttiin purkkiradalla toimimiseen toisen koiran läsnäollessa sekä vietiin oppeja myös etsinnän puolelle. Ohjatuissa treeneissä kävimme 100 Paw Scent Dogs – Patrick Stewartilla.

Discon taidonnäyte purkkiradalla
Vähän pidempi nose work -etsintä ja lelupalkkaus
Korkealla oleva piilo

Muut puuhat

Uutena temppuna Discolle tassun antaminen. Alkuun mukana oli käsivihje, mutta intouduin myöhemmin opettamaan myös pelkän sanan eli vihjeestä ”tassu” Disco antaa vasemman tassunsa ja vihjeestä ”toinen” oikean tassunsa. Toki olisi voinut keksiä jotain oivaltavampaa.

Tassun antamista ekoja kertoja
Tassun antamista pelkästä sanallisesta vihjeestä
Tasapainorata
Kokeiluna jähmettystreeniä avaimella
Puolipallot sekä tassun antaminen