Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

1.9.2014 Hakutreeniä

Maanantain hakutreenit pidettiin puhtaasti taajamametsässä, missä varmasti oli paljon kaikenlaisia hajuja. Kerolle päätin hyödyntää tuulta (aika hentoinen tosin), ja edetä treenin kanssa niin, että Kero napsisi valmiina olevat tyypit sopivasti viuhkamaisesti edeten. Juuri ennen meidän vuoroa Keron luokse pelmahti muutama irtokoira, mutta onneksi siitä toivuttiin hyvin (ehkä enemmän itse säikähdin) ja päästiin tekemään oma treenimme.

Kero joutui työstämään aika paljon treenin aikana. Ekan piilon (iso kivi) Kero paikallisti tosi kivasti, ja hyppäsi kivelle maalihenkilön luokse ennen kuin tuli ilmaisemaan. Tokan kohdalla Kero harmillisesti jumiutui polulle nuolemaan pissoja, minkä jälkeen joutui duunaamaan tosi pitkään ennen kuin sai hajun, mutta tarkensi sitten hyvin. Kolmas oli onneksi suoraviivainen.

Periaatteessa meni ihan, tosin palkka ei oikein tuntunut kelpaavan niin hyvin (kalkkunan jauhelihaa + markettikoiranruokamoskaa) ainakaan ekalla piilolla. Sen sijaan treenin Kero leikki kivasti useamman henkilön kanssa. 1