Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

24.11.2014 Neljäs tunnistusetsintäkurssin kerta

Maanantaina meillä oli Keron kanssa neljäs tunnistusetsintä-kurssin kerta vuorossa.  Ohjelmassa oli tuttua purkkirataa kolmella purkilla, jotka sisälsivät kahta verrokkihajua (16.10. ja 21.11. päivämäärillä varustettuina) sekä yhden kohteen, joka oli kuluvalta päivältä eli tuore haju. Purkkiradan lisäksi kävimme ulkona tekemässä avaimen etsintä -harjoituksen, minkä jälkeen palasimme takaisin sisätiloihin toistamaan vielä yhden purkkiratatreenin.

1. jakso:

1. X (LH pussista -> vahv., LH uudestaan)
2. V + V + X (LH pussista)
3. V + X + V (LH pihdeistä -> vahv., LH uud.)
4. X + V + V (LH purkista)

Kierrokset nousivat nopeasti Kerolla, etenkin joutuessaan takaisin alustalle. Seuraavaa kertaa varten oli tarkoitus muuttaa hieman treeniasetelmaa eli lähtöhajun antaminen läheltä ja heti vapautus etsimään kohdehajua.

2. jakso ja 3. jakso:

Treenin tehtiin ulkona parkkipaikalla. Lähtöhajuna käytettiin pussissa ollutta esinettä (hanska) ja kohdehajuna oli saman henkilön hajustama avain. Avustaja huolehti avaimesta ja ensimmäiset kolme toistoa tehtiin siten, että Kero näki, mihin avain tiputettiin (huom. tuulen suunta). Tehtiin yhteensä kolme toistoa, ja meni varsin hyvin.

Kaikki koirat tekivät harjoituksen kahteen kertaan. Keron kanssa jatkettiin oikeastaan siitä, mihin viimeksi jäätiin eli tehtiin kolme toistoa ja nyt Kero sai etsiä vähän enemmän eli ei nähnyt, mihin avain tiputettiin.

Esine-esimerkki muistinvirkistämiseksi
Esine-esimerkki muistinvirkistämiseksi

4. jakso:

Palasimme takaisin sisälle tekemään viimeisen harjoituksen. Harjoituksen runko vastasi sitä, mitä se oli alussakin ollut. Keron osalta treeniasetelmaa muutettiin hieman eli jätin nyt alustan kokonaan pois ja tarkoituksena oli vetää koko treeni nopealla tahdilla läpi. Treenikamat olivat lähellä purkkirataa, ja koira oli tarkoitus lähettää purkkiradalle heti nuuhkaisun jälkeen.

Tämä sujui itse asiassa aika kivasti. Siirrot hoidin namimagneetilla (Kero malttoi nyt namittaa), samoin namitin, kun valmistelin lähtöhajun antamisen ja heti nuuhkaisun jälkeen koira etsimään kohdehajua. Keron fokus säilyi varsin hyvin, ja treeni vedettiin läpi aika hyvällä temmolla.

LH purkista.
1. V + V + X
2. X + V + V
3. V + X + V