Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

28.8.2014 Monipuolista agia

Agitreeneissä omatoimipuolella tehtiinkin vaihteeksi kahdenlaista ohjauspätkää, joissa molemmissa oli mukana takaakiertoa. Kumpikin pätkä meni aika sujuvasti, kun häiriöistä päästiin ensin yli ja kun olin ohjauksessa vähän tarkempi.

Ratapätkistä videota:

Lisäksi otin vähän keppejäkin, molemmilta puolilta (4+4). Klo 5 kohdalla teki useamman kerran virheen eli suuntasi väärään väliin. DOR-puolella teki yhden virheen, mutta loput sitten ok.

Kepeistä videota:

Ohjatulla puolella käytiin sitten läpi kontaktikäytöksen tilannetta. Me ei olla sitä tehty sitten kesäkuun, mutta onneksi mukanani sattui kuitenkin olemaan kontaktiharjoitukseen sopiva alusta. Treeniä tehtiin irroitetulla puomin alastulo-osalla. Ensin Kero alkoi tarjota kuonokosketusta, mutta halusin tassukosketuksen. Niinpä palkka/vapautus heti yhdestäkin tassusta alustalla. Tässä oli jännä huomata, että Kero laittoi alustalle ensin vastakkaisen jalan, eikä sitä, mikä olisi lähinnä minua. Tätä pitää tutkailla aiemmista videoista, että miten se normaalisti tekee, sillä käytännössä ensimmäisenä pitäisi tulla se johtava jalka, joka on ohjaajan puolella (myöhemmin muutamasta videosta katsottuani huomasin, että pääasiassa Kero kyllä tökkää alustalle ensimmäisenä ohjaajan puoleisen jalan, ja esim. ratapätkissä näkyy myös käännöksissä yms, että johtava jalka on sisäpuolen jalka).