Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

9.2.2008 Hylkyjä agilitykisoista

Kisasimme tänään Riihimäellä pari agilitystarttia. A-ja B-kisan tuomari oli Harri Huittinen, B-kisassa tosin oli tuomaroimassa tuomariharjoittelija Milja Kunnas-Grönholm.

9.2.2008 RimA 1. agilityrataEnsimmäinen rata vaikutti jo alkuunsakin hankalalta sisältäen useamman kinkkisen kohdan. Ensimmäinen oli jo heti alussa eli ekan hypyn jälkeen oli 90-asteen kulmassa toinen hyppy. Toiselta hypyltä oli kepeille vienti ja keppien vieressä oli A-este, jota en tosin pitänyt ongelmallisena. Kepeiltä renkaaseen ja renkaasta putkeen vasemmasta eli tässäkin piti olla tarkkana, että saa koiran ohjattua putkeen oikein. Sitten oli muurin jälkeen tulevat koukerot eli muurin jälkeen olikin 180-asteinen hyppy eikä putkeen. Putken jälkeen muuri ja sieltä käännös keinulle eikä suoraan olevalle A-esteelle.

Itse kisa oli meidän osalta ohi toisen hypyn jälkeen. Myryllä oli hypystä sen verran vauhtia enkä saanut sitä siitä haltuun vaan Myry painalsi suoraan A-esteelle ja hylkyhän siitä tuli. Jatkettiin siitä sitten ja kepit sujuivat ok, samoin rengas, mutta renkaan jälkeen Myry pinkaisi väärään päähän putkea eli tässäkin oli mulla ohjaus ja hallinta pielessä. Loppuosa radasta sujuikin ihan mallikkaasti ja selvittiin noista kinkkisistä kohdista. Tosin muurin jälkeiselle keinulle menossa oli vähän tuuriakin sillä onnistuin jotenkin kääntämään Myrylle selkäni, mutta siitä huolimatta Myry haki keinun ihan ok.

Muillekin tuo eka rata oli hankala, sillä 49 sai hylkäyksen 69 osallistujasta. Nollaradan teki kuusi koiraa.

9.2.2008 RimA 2. agilityrataToinen rata ei ollut yhtä vaikea kuin ensimmäinen. Siinäkin alku oli jännä, sillä hypystä piti mennä 90-asteisesti putkeen eikä suoraan toiselle hypylle. Muurin jälkeinen 90-asteinen hyppy vaikutti myös hankalalta. Renkaasta putkeen oli melkein sama kuin edelliselläkin, mutta sitä oli mielestäni helpotettu hieman eli renkaalta tultaessa putken vasen pää olisi helpommin valittavissa. Hypyltä kepeillekin piti olla tarkkana, ettei koira mene esimerkiksi putkeen. Putki-pituus-pussi-hyppy-vauhtisuoralta pitäisi kääntää putkelle eikä mennä suoralla olevaa viimeistä hyppyä. Lopussa oli sitten vielä 90-asteiset hypyt.

Alku sujui ihan kivasti, mutta muurin jälkeiselle hypylle sain Myryn ohjattua väärin ja siitä tuli kielto. Myry kiersi esteen ja hyppäsi onneksi oikealta puolelta. Kepeistä tuli myös kielto. Pituudessa viimeinen palikka kaatui. Pussin jälkeen mentiin hyppy vauhdikkaasti, mutta sain käännettyä putkeen ja siitä kahdelle vikalle esteelle. Siitä huolimatta jossain tässä kohdassa oli ehtinyt tulla kielto. Itse en vain sitä mitenkään reagoinut, joten ei ole tarkkaa kuvaa, mistä se olisi voinut tulla. Ehkä joko toiseksi viimeiseltä tai viimeiseltä esteeltä, jos sain Myryn tekemään jonkun koukeron. Joka tapauksessa kolme kieltoa merkitsi sitä, että suorituksemme hylättiin. Ihanneaika olisi mennyt alle n. seitsemällä sekunnilla. Harmillisia pikku mokia, vaikka muuten rata meni oikein kivasti ja Myry oli paljon paremmin hanskassa nyt tällä tokalla radalla.

Tällä radalla mukana oli yhteensä 63 koiraa. Näistä nollaradan teki 6 koiraa ja hylkäyksen sai 38 koiraa.