Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

4.2.2011 Perjantai-illan agilityä

Perjantai-illan treenit sujuivat kaikin puolin oikein mukavasti.

Myryn kanssa aloitettiin vauhdikkailla kontaktiharjoituksilla eli 2on-2off ja siitä vapautus edessä olevalle putkelle. Lisäksi tehtiin pari sessiota keppejä klo 3 ja klo 9 kulmista molemmista kolme toistoa (liikkeestä, kutsu #2:n kohdalta + liike ja lähetys #3-4 kepin kohdalta). Ohjauspuolella harjoiteltiin Myryn kanssa sivuttaisetäisyyttä kahden hypyn suoralla sekä yhdistettynä LOP kolmannelle hypylle. Hieman tehtiin myös toisenlaista LOP-harjoitusta.

httpv://www.youtube.com/watch?v=wufRnoKFf8c

httpv://www.youtube.com/watch?v=0FiiU4vk_9g

Viiman kanssa aloitettiin yksittäishypyllä ja eteenpäin katsomisella. Tarkoitus oli lisätä sivuttaisetäisyyttä. Päästiin siinä n. 30cm:n etäisyydelle. Toisena treeninä tehtiin lähetyskulmia esteen toiselta puolelta kutsuttuna. Näitä tehtiin peräti viisi toistoa ja päästiin jopa aika tiukkoihin kulmiin (klo 4 ja 8), koiran etäisyys esteestä n. metri ja itse olin esteen toisella puolella n. 1-2 metrin päässä. Näissä ei mitään ongelmia. Kolmantena harjoituksena tehtiin pari sessiota valssia. Ensin pelkästään vain yhdellä hypyllä ja sitten kahdella hypyllä (LOP). Näissä koiran katse oli ohjaajaan eli pitää työstää vielä tuota esteeseen katsomista.

httpv://www.youtube.com/watch?v=_1yKBOzMULk

Molempien koirien kanssa otin vielä treenin päätteeksi pienet hömpöttelypätkät kentällä olleilla esteillä ennen kuin maltettiin pakata kamat ja siirtyä ulos loppuverryttelylenkille. Kotona olin joskus puoli yhden tietämissä eli hieman näyttävät venyvän nämä perjantai-illan agitreenit :D