Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

7.5.2013 Rally-tokoilua

Rally-toko-tunnilla oli tällä kerralla kaksi muuta koiraa paikalla, ja nämäkin molemmat olivat korvaustunnilla eli Kerolle oli tarjolla uutta koirahäiriötä. Etenkin toinen koira liikkumassa on vielä aika iso häiriö, sillä Kero mieluusti jäisi vain katselemaan. Poispäin toisesta koirasta menemiinen on helpompaa, ja silloin kontaktia löytyy.

Tunnilla tehtiin tosi paljon eri ratavariaatioita. Oli erilaisia käännöksiä (käännös oikealle/vasemmalle, 270-asteen käännös oikealle jne), pujottelua, spriraalia (molempiin suuntiin), pysähtymisiä jne. Keron kanssa eka pätkä sujui tosi mallikkaasti. Ja eipä niissä muissakaan mitään sen kummempia, hyvin Kerolla kontakti pysyy, kulkee tosi lähellä ja tekee tiukat käännöksetkin. Toki palkkaan aika tiheästi (tai ainakin pyrin siihen). Kerran Keron kontakti herpaantui, kun se näki toisen koiran tekevän aktivointijuttuja eli koirahäiriöitä pitäisi päästä treenaamaan lisää. Asennonvaihteluista istumiset menivät ok, mutta esim. koiran kiertämisen jätin väliin, kun tuommoista ei olla tehty. Maahanmenonkin jätin väliin, kun sitä vasta laitetaan kotona vihjeelle. Mutta saatiinpahan tosi paljon treeniä vierellä kulkemisesta, pysähtymisistä jne. Melkeinpä voisi jopa vihjeistää tuon vierelläkulkemisen seuraamiseksi, vaikka tarkoituksenani onkin opettaa Kerolle korokkeen avulla perusasento ja se olisi samalla myös vihje seuraamiselle.

Tunnin jälkeen mentiin Keron kanssa tuttuun tapaan Petikkoon. Ensin tehtiin vähän ympyrätyöskentelyä lelupalkalla, ja hyvin meni molempiin suuntiin. Sitten jatkettiin iltasafkan parissa. Tein alkuun vähän alustalle menemistä, minkä jälkeen veivattiin sitten esineen noutoa. Hyvinpä lähti vieraassa paikassa esineen perään ja toi sen :)

Kun ruoka oli ansaittu, käytiin sitten vielä vähän ulkoilemassa metsässä.

image
Treenailun jälkeen.
image
Loppuverkkalenkillä.