Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

29.9.2018 Discon (11 kk) videokoostetta syyskuulta

Kuukauden aikana videointi keskittynyt paljolti hallitreeneissä kuvaamiseen, joten sieltä sitten muutamia klippejä tässä koosteessa. Ikää Discolla näissä videoissa 11 kuukautta (vähän ennen ja jälkeen).

Agility

Hyppytekniikan osalta tehty perussarjaa (edelleen vaikea) sekä set pointia.

Set point -harjoitus, jos vähän hyppykorkeuden kasvattamista mukana:

 

Lisäksi treenivalikoimaan on nyt tullut ohjauskuvioiden harjoittelua. Pienestä pitäen on tehty kyllä vahvistealueella pysymistä ympyrätyöskentelyn muodossa koira ulko- ja sisäkehällä molemmin puolin, mutta nyt olen treeneihin ottanut mukaan tötteröt. Näiden avulla voidaan harjoitella tarkemmin niitä kuvioita, joita tulemme tarvitsemaan radalla. Lisäksi tötteröt auttavat myös tulevissa yhden tai kahden hypyn treeneissä, jolloin saan opetettua itsenäisestä suorittamista ja etäisyyksiä näppärästi. 

Näillä videoilla tötterön kiertoa (myös useampi kierros) sekä alkeita ohjauksille post turn (olkapääkääntö), eFC (early lower body front cross) ja threadle.

Tötterötreenien useamman kiekan ekat kerrat: 

Ja muutaman harjoittelukerran jälkeen, mukana vähän ohjauskuvioita:

Ja tässä vähän lisää edistymistä, vaikkakin samat harjoitukset kyseessä:

Verryttelyt ja temput ynnä muut tukitreenailut

Lähes päivittäin tehdään jotain kehonhallintaan liittyvää juttua joko aamulla tai sitten illemmalla mahdollisten muiden treenien yhteydessä verkkaliikkeinä. Discolle kohtuu vaikeata on ollut puolipalloille meneminen ja etenkin takajalkojen asettelu. Kokeilumielessä on tullut kokeiltua aina välillä. Tämän kuukauden aikana on edistymistä tullut hieman ja sainkin videollekin vähän todistusaineistoa. Videolla tehdään vielä haparoivasti, mutta homma kyllä edistyy pikku hiljaa.

Jumppaamista puolipalloilla:

Paljon on tehty erilaisia itsehillintätreenejä. Usein yhdistän niitä vahvistealueelle tulemisen/pysymisen yhteyteen, mutta yhtä hyvin niitä tulee ja kannattaa tehdä myös muidenkin juttujen yhteydessä. Kotosalla homma on kohtuu helppoa, mutta eri paikoissa pelkkä lelu on välillä yllättävänkin iso häiriö, jotta voisi mennä nopeasti istumaan tai maahan tai tulla oikeaan paikkaan vahvistealueelle.

Esimerkki kotitreeneistä, missä tehdään käsikosketuksia leluhäiriössä:

Ennen hallitreenejä tehdään aina jonkinlainen osuus lämppäjuttuja. Ne voivat olla kehonhallintajuttuja tai sitten muutamia pelejä.

Tällä videolla esimerkki kehonhallintalämppäilystä:

Ja perään vielä muutaman pelin sisältävä ”value building circuit”. Tämä on siitä hauska, että siinä voi vaihdella eri pelejä, mitä tehdä riippuen vähän siitä, millaista valmistavaa treeniä kaipaa itse varsinaiseen harjoitukseen.

Nose work

Syyskuun aikana on vähän nihkeästi nose workkia tehty. Vähän purkkirataa lähinnä. Tässä pari videota kuitenkin.

Purkkiratatreeniä uudessa ympäristössä pimeällä:

Ja tässä vielä yksi pieni etsimisharkka pimeällä mökillä:

Muuta mukavaa

Disco tykkää avustaa ja pyydettäessä nostelee esineitä.