Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

18.6.2013 Putkirallia

Tämän treenikerran suunnitelma oli vähän semmoinen fiilispohjainen eli puoli tuntia ennen treeneihin lähtöä kirjasin ylös, että putkitreeniä voisi tehdä eli vahvistaa irtoamista putkelle ja putkelta toiselle. Mahdollisesti myös sivuttaisetäisyyden kasvattamista.

Toteutus meni niin, että aloitettiin taas ympyrätyöskentelyllä (molempiin suuntiin pari toistoa). Meni tosi hyvin. Sitten yhteensä kolme jaksoa putkille irtoamisia aloittaen yksittäisistä ja lopulta vedettiin sitten rinkiä. Näitä molempiin suuntiin ja lentävillä lähdöillä.

Tämän jälkeen pidettiin isompi tauko ulkona, minkä jälkeen jatkettiin lähetystreeneillä. DOL sujui ok, mutta DORin osalta Kero kerran hilpasi putkeen ilman vapautusta. Sitten jatkettiin race to rewardilla (ruokapalkka), mutta kämmäsin tässä itse vähän, kun putki oli vähän kaareva eikä palkkio siis suoraan näkynyt valmiina (pari kertaa K oikaisi suoraan purkille, kansi kiinni, vapautus oli kyllä hyvä, mutta tehtävä siinä välillä jäi suorittamatta).

Sitten ahnedin vielä yhden jakson lelupalkalla putkirallia, mutta paras vire oli koiralta jo kateissa. Niinpä vika jakso sitten race to rewardilla lähtöjä suoraan putkeen, ja tällä kerralla oikaisin putken suoraksi, jotta saatiin varmuudella onnistuneet toistot. Ja nyt lähetykset DOL x1 ja DOR x2 , kun se on haastavampaa.

Taukoilut omalla pyyhkeellä sujuivat hyvin. Hallin muut treenaajat eivät Keroa häirinneet yhtään, vaan koira oli hyvin työmoodissa heti, kun halliin pääsi.  Ensi kerralle jotain muuta ja uutta kivaa, ja jos muistaisin olla ahnehtimatta jaksojen kanssa. Tehdään se, mitä suunniteltu eikä ruveta säätämään, vaikka treeniaikaa olisikin jäljellä.

httpv://youtu.be/8E6iOK5oeE0