Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

6.10.2013 Mökkielämää

Ostettiin sellainen kiva kesämökki tuolta Mikkelin suunnalta. Siellä siis tulee nyt vietettyä hyvin aikaa, jotta saadaan paikkoja laitettua kuntoon ennen talvea :) Pojillakin on sitten luksusaikaa, kun saavat olla mielin määrin pihalla eikä naapureistakaan pitäisi olla mitään vaivaa  (lähin puolen kilsan päässä).

Koirien treenauksen kannalta on tietty hienoa, että esimerkiksi näitä etsimisjuttuja voidaan harjoitella. Kero esimerkiksi sai tehdä kaksi erillistä treeniä sunnuntaina. Ensin otettiin aamulla yksi pieni etsiminen. Henkilö piiloutui navetan taakse, ja etsimään Keron päästin oikeastaan lähes heti ovelta. GPS mittasi matkaksi hurjat 60m :D Mutta ilmaisu tehtiin hienosti, ja intoa oli koiralla!

Vähän myöhemmin saatiin kyläilijöitä, ja niinpä Kero pääsi sitten etsimään äitini, joka piiloutui vähän kauemmaksi saunarakennuksen taakse pöheikköön. Kero lähti vauhdilla etsimään Viima perässään. Vanhuksellekin tuli vähän vauhtia ;) Kero etsi hyvin, ja toi myös rullankin näppärästi toiselta puolelta rakennusta ja näytöllekin vei hyvin. Siinä vaiheessa Viima liittyi ilmaisemaan haukkumalla. Siinä tuli siis tuplailmaisut tehtyä ;)

Muuten vain lähinnä oltiin ja ihmeteltiin. Risujen yms roudaamisessa Kero kovasti halusi avustaa, mutta ei siitä oikeasti tainnut kovin hyötyä olla. Mutta onneksi lopulta Kerokin malttoi sitten vain olla ja ottaa mallia Viimasta ja Myrystä ja vain seurailla, mitä me ihmiset puuhailtiin.

img_5014
Veljekset
img_5003
Käpykivaa.