Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

27.5.2013 Kero pentutunnilla

Meillä jäi rally-toko-kurssilta vika kerta väliin, joten olimme nyt tuuraustunnilla Pennun ABC -kurssin tunnilla. Paikalla oli pari muuta pentua (borderterrieri, sileäkarv. mäyräkoira), joten saatiin taas vähän uutta koirahäiriötä.

Tunnin aikana oltiin sekä sisällä että ulkona. Harjoiteltiin mm. omalla alustalla rauhassa olemista, vierellä kulkemista ja maahanmenoa. Meni aika hienosti Kerolla :) Ulkona Kero tarjosi hyvin myös perusasentoa ja luoksepäästävyyttäkin kokeiltiin, ja sekin meni hienosti. Sanoisin, että perusasennon ahkera treenaus on vaikuttanut tähänkin huimasti :)

Tunnin jälkeen menimme tuttuun tapaan Petikkoon syömään iltaruokaa ja ulkoilemaan. Ensin vähän kiihdytysharjoituksia ja leikkimistä, sitten rullatreeniä. Pari jaksoa rullan ottamista vihjeestä, pari jaksoa kuppiin koskemista plus rulla-vihjettä sekä sitten vielä pari jaksoa yhdistettynä nämä alustalle menemiseen. Aika selvää, mutta rulla-vihjeen ärsykekontrolliin saamiseen pitää panostaa ennen kuin ketjua vie pidemmälle.

image
Lenkillä Petikossa