Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

5.6.2014 Soikioagia

Torstain treeneissä jakauduttiin taas kahteen puoleen. Keron kanssa oltiin vaihteeksi nyt aloittamassa suoraan ohjatulta puolelta, missä tehtiin soikioagia eli hyppy + putkeen + hyppy + hyppy ja sitä sitten ympäri ja palkkaus hyppyesteen jälkeen.

Tällä treenillä oli tarkoitus harjoitella koiran irtoamista ja seuraavalla esteelle hakemista vähän eri kulmista.

Periaatteessa siis aika simppeli harjoitus, mutta yllättäen meille tuotti haasteita DOL-puoli ja siitä hypyltä käännös putkeen. Jostain syystä käännyin liian aikaisin ja Kero veti hypystä ohi.

Tehtiin tasan yksi DOR, mikä meni heti onnistuneesti. Tämän jälkeen jatkettiin tuota DOL-puolta, jotta saataisiin jotain tolkkua tekemisiin. Videolta näkyy tarkemmin:

httpv://youtu.be/52GK50HdM44

Omatoimipuolella tehtiin Keron kanssa alkuun pari toistoa hyppytekniikan perussarjaa, sitten vähän keinua avustajan kanssa eli palkkasin siitä, että avustaja nosteli hieman keinua ja Kero tasapainoili siinä päällä. Namisiirrolla aina uuteen toistoon. Kokeilin sitten huvikseni myös kohteella, ottaisiko Kero myös 2on-2off, ja ottihan se, ja vapautin sen eteenpäin heitetylle lelulle.

Lisäksi tehtiin jokunen toisto suoraa putkea ja siitä vähän vaikeampia kulmia. Valitsin palkkauspaikan vähän hölmösti toisen koiran suuntaan, ja niinpä yhden toiston jälkeen Kero saikin lelun jälkeen haisua siitä toisesta koirasta ja meni sinne. Höhpöh. Kiinnitän siis jatkossa huomiota siihen, ettei tämmöistä pääse tapahtumaan (palkkauspaikka turvallinen, toinen koira selvästi näköesteiden takana niin, ettei sinne pääse).